Endekste düşüş hızlandı, banka hisseleri ön planda

Borsa İstanbul'da aşağı hareket gün sonuna doğru hızlandı. Banka hisselerindeki aşağı hareket dikkat çekiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da aşağı hareket gün sonuna doğru hızlandı. Banka hisselerindeki aşağı hareket dikkat çekiyor.

Aralarında Akbank, Enerjisa, Zolu Enerji, Kontrolmatik'in olduğu çok sayıda hissede devre kesiciler uygulamaya girerken BIST 100 Endeksi yüzde 2'ye varan düşüşle 6470 puana indi.

Haftaya güçlü alımlar ile başlayan ve gün boyunca pozitif görünümünü sürdüren BIST100 endeksi dünü yüzde 2.53 oranında değer kazanımı ile 6600.46 seviyesinden tamamlamıştı.

Öte yandan geçtiğimiz haftanın son işlem gününde, BIST-100 Endeksi 6.437,74 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Hafta boyunca bankacılık sektörü özelinde kuvvetli seyir gözlemlenirken, BIST-30 hisseleri arasında yabancı takas oranı en fazla artan hisseler özel bankalar olmuştu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar