Erdoğan'dan TCMB'ye tam yetki: Mehmet Şimşek'e çok güveniyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, '"Hazine ve Maliye Bakanımızın adımlarını süratle, rahatlıkla Merkez Bankası'yla atmasını kabullendik. Enflasyonu tek haneye düşürme kararlılığımızı bildirdik" diye konuştu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yeni döneminde ikinci yurtdışı ziyaretinde resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nda Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve diğer yetkililer tarafından çiçekle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

MEHMET ŞİMŞEK VE GAYE HANIM’A ÇOK GÜVENİYORUM

Borsagündem'de yer alan özel habere göre gazetecilerin yeni ekonomi yönetimiyle ilgili yönelttiği sorulara, “Benim ekonomiyle ilgili görüşlerim biliniyor. Ancak Mehmet Şimşek ve Gaye Hanım’a çok güveniyorum” cevabını verdi.

Daha öncede birlikte çalıştığı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında pozitif açıklamalarda bulunan Erdoğan yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a da övgüler yağdırdı. Ekonomi yönetiminin başarılı olacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, yeni ekonomi yönetiminin politikalarına müdahale etmeyeceklerinin altını çizdi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yeni döneminde ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirmişti. Bakü’deki diğer önemli bir ayrıntı ise Sinan Oğan’ın Erdoğan’ın ziyaretine katılmış olması.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Borsa
Kategoriler Borsa
Yorumlar