Erdoğan'ın açıklaması sonrası borsada hareketlilik arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası, borsada hareketlilik arttı. BIST yüzde 2'yi aşan primle 1,115 seviyesine yükseldi. Bu arada Petkim hisselerinde yüzde 10 ve Tüpraş hisselerinde yüzde 8'lik prim dikkat çekti. Dolar/TL ise 7,30'lara kadar gevşedi...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Piyasalar, Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararına odaklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "cuma günü müjde vereceğim" açıklaması farklı bir beklenti daha yarattı. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Dolar/TL 7,31 seviyelerine inerken, borsada yukarı yönlü hareketlilik arttı.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde "Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Ve şu anda bu müjdenin biz de hayalleri, rüyası içerisindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum" dedi.

Petkim ve Tüpraş'ta hareketlilik arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası, borsada hareketlilik arttı. BIST yüzde 2'yi aşan primle 1,115 seviyesine yükseldi.

Bu arada Petkim hisselerinde yüzde 10 ve Tüpraş hisselerinde yüzde 8'lik prim dikkat çekti. Petkim 4,230 ve Tüpraş 86,800 seviyelerinde...

Dolar 7,30'a kadar geriledi

Sabah 7,38 seviyesinden dönen dolar/TL, 7,30 seviyelerine kadar çekildi. En yüksek 9,8260 seviyesini gören Euro/TL ise 8,7225'e kadar indi. Saat 16:35 itibariyle borsa 1.115 (+2,07), dolar/TL 7,3250 seviyesinde yer aldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar