Erman Ilıcak kimdir?

Forbes Dergisi Türkiye'nin en zengin ismini açıkladı. Bu yıl Murat Ülker'i geride bırakan Erman Ilıcak Türkiye'nin en zengin ismi oldu. Peki Erman Ilıcak kimdir? Şirketi Rönesans Holding hangi alanlarda faaliyet gösteriyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Forbes Türkiye, bu yıl 14’üncü kez hazırladığı en zengin 100 Türk listesini açıkladı. Listeye göre Türkiye'nin en zengin ismi Rönesans Holding'in Başkanı Erman Ilıcak oldu. Ilıcak, Murat Ülker'in son 5 yıldır liderliği bırakmadığı listede en üst sırada yer aldı

Forbes Dergisi Türkiye'nin en zengin ismini açıkladı. Açıklanan listeye göre Türkiye'nin en zengin ismi Rönesans Holding 'in Başkanı Erman Ilıcak oldu.

Erman Ilıcak kimdir? İşte detaylar.


3 Ekim 1967 tarihinde Malatya 'nın Darende ilçesinde bulunan Hacıdevriş mahallesinde dünyaya gelen Erman Ilıcak, silesi ile birlikte 1969 yılında Ankara ’ya taşındı. İlk, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji ’nde tamamlayan Ilıcak, 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden başarılı şekilde mezun oldu.  Daha sonra iş hayatına atılarak ENKA şirketinin Rusya operasyonlarında mühendis olarak çalışmaya başlayan Ilıcak,  bu dönemde Rusya ve Libya 'da önemli faaliyetlerde bulundu. Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi’nin düzenlediği MBA programından 2002 yılında diploma alan Ilıcak, Paris 'de bulunan International School of Management’ın düzenlediği işletme doktorası programını 2011 yılında sona erdirdi.



Rönesans Holding 


1993 yılında Rusya St. Petersburg’da kurulan Rönesans Holding, halen dünyanın 23 ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor. Holding, inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstri tesisleri ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteriyor. Dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde Rönesans Holding 36. sırada yer alıyor. Avrupa’nın ise 9’uncu en büyük müteahhitlik şirketi konumunda. 2017 yıl sonu itibarıyla 4,2 milyar dolar global ciro ve 8,1 milyar dolar aktif büyüklüğe sahip olan holdingin hedefi, orta vadede inşaat sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 kuruluşu arasına girmek…


2016 yılında 215 milyon dolar yatırımla Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) ortak olduğu Rönesans Holding, bugün alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar, karma yapılar, ağır sanayi tesisleri, altyapı projeleri, imalat sanayi tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makina fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santralleri inşa ediyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar