''Faiz oranı tepe noktasına yakın"

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Portekiz Merkez Bankası Başkanı Mario Centeno, 'Eğer yeni şok olmaz ise faiz oranı tepe noktasına yakın' tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Portekiz Merkez Bankası Başkanı Mario Centeno,  yeni dış şoklar gelişmediği sürece enflasyonu aşağı getirme çabaları çerçevesinde ECB'nin faiz oranının tepe noktasına yaklaşmakta olduğunu söyledi. 

Centeno, faiz artırımlarının ECB enflasyonun orta vadeli hedef olan yüzde 2'ye mümkün olduğu kadar çabuk getirilebileceğini değerlendirene kadar devam edeceğini de belirtti. 

Centeno, "Yüzde 2 enflasyon hedefini başarma yolundayız, bu enflasyonu kontrol etme sürecinde gerekli adımları atmaktan çekinemeyiz" diye konuştu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar