Fed üyesinden 'faiz indirimi' sinyali!

Atlanda Fed Başkanı Raphael Bostic, enflasyonun bu yılki gidişatını inişli çıkışlı ve yavaş göründüğünü belirterek, önümüzdeki birkaç ay içinde faiz indirimi için fazla umutlanılmaması gerektiği mesajını verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, enflasyonun bu yılki gidişatını inişli çıkışlı ve yavaş göründüğünü belirterek, önümüzdeki birkaç ay içinde faiz indirimi için fazla umutlanılmaması gerektiği mesajını verdi.

Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi olan Bostic, CNN'e verdiği özel röportajda, şu anda %3 civarında olan ülke enflasyon oranının 2024 yılı sonunda "alt ikilere" yakın olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Bostic, faiz oranlarının düşürülmesiyle ilgili olarak "Bu görünümle, ilk hamlenin yaz aylarında geleceğini görüyorum" dedi.

Bostic işgücü piyasasının gücünün kendisini hem şaşırttığını hem de memnun ettiğini söyledi. 

"Asıl soru, enflasyonun %2'ye ne kadar hızlı geri dönebileceğinin altında yatan şeyin ne olduğudur?" diye konuşan Bostic, mevcut ekonomik koşulların fiyatların yüksek kalmasına yardımcı olarak Amerikalıların aleyhine işleyebileceğini ekledi. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar