FED yetkilisinden faiz indirimi beklentisi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, bu yıl 3 faiz indirimi beklemeye devam ettiğini vurguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonominin beklendiği gibi gelişmesi halinde politika yapıcıların muhtemelen "bu yılın ilerleyen dönemlerinde" faiz oranlarını düşürmek için güven kazanacağını, ancak faiz indirimi için acele etmeye gerek görmediğini söyledi. Mester, bu yıl 3 faiz indirimi beklemeye devam ettiğini vurguladı.

Fed yetkililerinin enflasyonun yüzde 2'lik hedefe doğru gerilediği konusunda daha fazla kanıt görmek istediklerini ifade eden Mester, Columbus'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Enflasyonun sürdürülebilir ve zamanında yüzde 2'ye geri dönüş yolunda olduğuna dair yeterli kanıt olmadan faizleri çok erken ya da çok hızlı bir şekilde aşağı çekmek hata olur. Ekonomi beklendiği gibi gelişirse, bu yılın ilerleyen dönemlerinde bu güveni kazanacağımızı ve ardından faizleri aşağı çekmeye başlayabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Dirençli işgücü piyasası ve güçlü ekonomik büyümenin Fed'e gelen verileri değerlendirme ve faiz oranlarını mevcut seviyelerde tutarak enflasyonun düşmeye devam ettiğinden emin olma zamanı verdiğini ifade eden Mester, artan jeopolitik riskler, gevşeyen finansal koşullar, ticari gayrimenkul kredileriyle ilgili bankacılık sektörü stresi ve işgücü piyasasında beklenmedik bir bozulma da dahil olmak üzere ekonomik görünüme yönelik çeşitli risklere de işaret etti.

Mester, "FOMC'nin şimdiki görevi, fiyat istikrarı ve maksimum istihdamdan oluşan ikili görev hedeflerimize ulaşmak için para politikasını kalibre ederek ekonominin daha da iyi bir yere ulaşmasını sağlamaktır. Risk yönetimi ön plana çıkacaktır." ifadelerini de kullandı.

Kaynak: Foreks

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar