Ford Otosan FROTO hisse yorumu ve analizi

Yapı Kredi Yatırım, beklentilerin üzerinde net kar açıklayan Ford Otosan hissesi için 'al' tavsiyesini korudu, hedef fiyat 226,85 TL.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"FROTO - 2Ç21 Finansal Sonuçlar: Faaliyet karlılığı beklentileri aştı

2Ç21 Sonuçları

Ford Otosan 2Ç21 finansallarında yıllık bazda %257 artışla 999 milyon TL net kar açıkladı. Bu piyasa beklentisi olan 923 milyon TL'den daha iyi bizim 965 milyon olan tahminimize ise hemen hemen paralel  gerçekleşti.

Piyasa tahmininden sapmanın genel olarak beklentilerden  daha iyi olan VAFÖK marjından kaynaklandığı görülüyor. VAFÖK marjı 2Ç21'de %11,9 iken piyasa beklentisi %10,5 olması yönündeydi (YKY  tahmini: %11,1).

Beklentilerden iyi gelen net kar ve VAFÖK performanslarının hissede  olumlu bir hava yaratmasını bekliyoruz. Hisse için AL önerimizi  korurken mevcut seviyelerin özellikle elektrikli araç yatırımının  potansiyelini yeterince yansıtmadığını düşünüyoruz."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/934db9e1-f8c8-47ec-a480-a39a9269a572.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar