Futbol kulüplerinin borç yapılandırmasında sona gelindi

Futbol kulüplerinin borçlarının yapılandırılmasında son aşamaya gelindi... Türkiye Bankalar Birliği ve Süper Lig kulüpleri arasında, kulüp borçlarının yapılandırılmasına yönelik protokolün imzalanması için beklenen kulüp Lisans Talimatı perşembe günü TFF yönetim kurulunda görüşülerek yürürlüğe giriyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Bankalar Birliği ve Süper Lig kulüpleri arasında, kulüp  borçlarının yapılandırılmasına yönelik protokolün imzalanması için  beklenen kulüp Lisans Talimatı perşembe günü TFF yönetim kurulunda  görüşülerek yürürlüğe giriyor.

Bloomberg HT'ye bilgi veren bankacılar, UEFA ile ilgili yaşanan sıkıntı dolayısıyla ilk yapılandırmanın Trabzonspor ile olacağını belirtiyor.

bloomberght.com'da yer alan habere göre, Futbol kulüplerinin  borçlarının yapılandırılmasında son aşamaya gelindi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Süper Lig kulüpleri arasında alt yapısı oluşturulan  protokolün imzalanması için beklenen, Kulüp Lisans ve Finansal Fair  Play talimatında gereken değişikler tamamlandı. Bloomberg HT'nin konu  hakkında bilgi aldığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bankalar ve  kulüplerden altı üst düzey kaynak, borç yapılandırma işlemlerinin  gerçekleşmesi için beklenen yeni TFF Lisans talimatının perşembe günü  yapılacak olan TFF Yönetim Kurulu'nda görüşülerek yürürlüğe gireceğini  söyledi. Böylelikle, kulüplerin borçlarını yapılandıracak olan  konsorsiyumda yer alacak olan bankalar, yapılandırma görüşmelerine  başlayacak.

Bilindiği gibi TFF'nin lisans talimat değişikliği,  kulüplerin harcamalarına sınırlamalar getirecek. Her kulüp,  borçlarının büyüklüğüne göre, gelirlerinin belli bir kısmını harcayabilecek.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar