Garanti Bankası'nın ikinci çeyrek karı ne kadar?

Garanti Bankası, ikinci çeyrek net karını 1.91 milyar lira, altı aylık net karı ise 3.63 milyar lira olduğunu açıkladı. Vakıf Yatırım yayımladığı raporda, Garanti Bankası için 11,45 TL olan hedef fiyat ile 'Al' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım, Garanti Bankası için 11,45 TL olan hedef fiyat ile 'Al' tavsiyesini korudu.

Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile  ilgili raporu şu şekilde:

"Garanti Bankası, 2Ç19’da bizim tahminimizin %16,1, piyasa  beklentisinin %13,5 üzerinde (Y/Y +%11,0, Ç/Ç +%0,2) 1,91 mlr TL net  kar açıkladı. Bankanın diğer faiz gelirlerinin tahminlerimizi aşması,  net kar öngörümüzde yukarı yönlü sapmaya neden oldu.  TL mevduat  maliyetlerindeki artışa karşılık, banka bu dönemde kredi getirilerinin  yatay seyretmesi ve YP mevduat maliyetlerinin gerilemesine bağlı  olarak net faiz marjını bir önceki çeyreğe göre korumayı başardı.

2Ç19’da net ticari zarardaki artış çekirdek gelirleri olumsuz etkilese  de, karşılık giderlerinde bir önceki çeyreğe göre %45,7 gerileme  gerçekleşmesi, net karı desteklemiştir. İkinci çeyrekte ticari  krediler öncülüğünde bankanın TL kredi hacmi %4,8 daralırken, mevduat  hacmi hem TL (-%1,5)  hem de YP (-%4,3) tarafta azalma göstermiştir.

Beklentilerin üzerinde gerçekleşen 2Ç19 sonuçlarına banka hisselerinin  pozitif tepki vermesini bekliyoruz. Garanti Bankası için 11,45 TL olan  hedef fiyatımızı ve “Endeksin Üzerinde Getiri” olan kısa vadeli ve  “AL” olan uzun vadeli önerimizi koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar