Gen İlaç'tan sedef hastalığına yönelik yeni ilaç: Faz 2 çalışmasına geçildi

Gen İlaç tarafından KAP'a yapılan açıklamada, sedef hastalığının (psoriasisin) tedavisinde kullanılması planlanan ilaçla ilgili Faz 2 çalışmasının başladığı belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuyla ilgili Gen İlaç'tan KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. (GEN), büyüme, globalleşme ve inovasyon stratejileri doğrultusunda, yenilikçi bir araştırma ilacı geliştirme çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duymaktadır:

Formülasyonu GEN AR-GE laboratuvarlarımızda geliştirilen ve şirketimizin klinik araştırma geliştirme safhasındaki yenilikçi araştırma ilacı olan GN-037 topikal kremin hafif ve orta şiddetli plak tipi sedef hastalığının (psoriasisin) tedavisinde klinik etkililiğinin ve güvenliliğinin değerlendirildiği çok merkezli, randomize, çift kör, plasebo kontrollü, paralel gruplu Faz 2 çalışmasında ilk hasta çalışmaya dahil edilmiştir. 

Bu Faz 2 çalışmasına 12 araştırma merkezinde 18-65 yaş aralığında plak tipi sedef hastalığı tanısı almış olan toplamda 190 hastanın dahil edilmesi planlanmaktadır. Çalışmaya dahil edilen hastalara GN-037 krem veya klobetazol 17-propiyonat veya plasebo tedavileri dört hafta boyunca sabah-akşam olmak üzere günde iki kere uygulanacak, dört haftalık tedavi süresinin sonunda hastalar ek olarak dört hafta daha takip edilecektir. Faz 2 çalışmasının toplam süresi yaklaşık 12 ay olarak öngörülmektedir. Çalışmanın detaylarına "clinicaltrials.gov" veri tabanından (https://www.clinicaltrials.gov) NCT05706870 çalışma kodu ile erişilebilmektedir.

Sedef hastalığı çeşitli klinik biçimlerde ortaya çıkabilen, yineleyici, kronik bir deri hastalığıdır. Sedef hastalığının sıklığı farklı toplumlarda ve coğrafik bölgelerde değişiklik gösterir. Yayınlanmış olan farklı çalışmalar sedef hastalığının sıklığının genel popülasyonda %1,5-2 oranında olduğunu rapor etmektedir. Sedef hastalarının %70-80'i sınırlı/lokalize hastalığa sahip olup yalnızca topikal tedavi ile yönetilmektedir. Bu yönüyle topikal tedavi, sedef hastalığı yönetimindeki en yaygın tedavi şeklidir. Mevcut bilgilere göre ülkemizde yaklaşık 1.300.000 sedef hastasının bulunduğu ve bu hastaların yaklaşık 900.000'inin topikal ilaçlarla tedavi edildiği tahmin edilmektedir."

GENIL GEN ILAC VE SAGLIK URUNLERI SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 61.75
Satış 62
Değişim -0.2%
Son Değer 61.75
En yüksek 63
En düşük 60
Haftalık Değişim 8.1436%
Aylık Değişim 12.5797%
Yıllık Değişim 31.7192%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar