Goldman ve BofA beklenti üzerinde kar açıkladı

Bank of America, beklenenden daha güçlü faiz geliriyle üçüncü çeyrek kâr tahminlerini aştı. Goldman Sachs'ın üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bank of America, beklenenden daha güçlü faiz geliriyle üçüncü çeyrek kâr tahminlerini aştı.

Bankanın kârının bir önceki yıl 7,1 milyar dolar ve hisse başına 81 sentten yüzde 10 artışla 7,8 milyar dolara ve hisse başına 90 sente yükseldiği belirtildi.

Gelir yüzde 2,9 artışla 25,32 milyar dolara ulaşarak tahminleri geride bıraktı.

Bank of America, faiz gelirlerinin yüzde 4 artarak 14,4 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Bu rakam analistlerin beklediğinden yaklaşık 300 milyon dolar daha fazla olarak gerçekleşti. Şirketten gelen açıklamaya göre faiz gelirlerindeki bu artış, yüksek faiz oranları ve kredi büyümesinden kaynaklandığını söyledi.

CEO Brian Moynihan, bankanın ekonomik baskılara rağmen müşteri kazanmaya devam ettiğini söyledi. Şirkete göre, bireysel bankacılık mevduatları çeyrekte yüzde 8 azalırken, segment gelirlerinde yüzde 6'lık bir artış kaydederek 10,5 milyar dolara ulaştı.

Moynihan "Bunu, ABD tüketici harcamalarının geçen yıla göre hala ileride olduğu ancak yavaşlamaya devam ettiği sağlıklı ancak yavaşlayan bir ekonomide yaptık" dedi.

Goldman Sachs'ın geliri beklentiyi aştı

Goldman Sachs’ın üçüncü çeyrekte net geliri önceki yılın yüzde 1,3’lük düşüşle 11,82 milyar dolar olarak beklentinin üstünde geldi. Bloomberg analistlerinin beklentisi net gelirin 11,13 milyar dolar olması yönündeydi.

Goldman’ın yatırım bankacılığı geliri 1,54 milyar dolarlık beklentiye karşın 1,56 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bankanın hisse başına kârı ise 5,47 dolar olurken, net faiz geliri 1,55 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar