Gübretaş'ın (GUBRF) bedelsizine ret geldi, taban serisi başladı

Gübretaş’ın yüzde 300 bedelsiz sermaye artırım başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından reddedildi. Bedelsiz sermaye artırım başvurusunun reddedilmesi, Gübretaş hisselerinde deprem etkisi yarattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gübretaş’ın yüzde 300 bedelsiz sermaye artırım başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından reddedildi.

Bedelsiz sermaye artırım başvurusunun reddedilmesi, Gübretaş hissesinde deprem etkisi yarattı. Gübretaş hisseleri 5 günde yüzde 40'ın üzerinde değer kaybederek 358,25 liradan 212,90 liraya kadar düştü.

SPK'nın, bazı belirsizlikler nedeniyle "olmayan kaynaktan sermaye artırımına yol açma risk"i konusuna dikkat çekerek Gübre Fabrikaları'nın sermaye artışına izin vermediği şirket tarafından KAP'a bildirildi. 

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"Şirketimizin 05.06.2023 tarihli özel durum açıklamasında;

Şirketimizin 334.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı iç kaynaklardan karşılanacak şekilde %300 oranında artışla 1.336.000.000 TL'ye yükseltilmesi kapsamında ihraç edilecek 1.002.000.000 TL'lik sermayeyi temsil eden paylara ilişkin;

- ihraç belgesinin onaylanması,

- Esas Sözleşmemizin "Şirketin Sermayesi" başlıklı 7. maddesinin yeni şekline uygun görüş verilmesi,

hususlarında Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat edildiği kamuoyuna duyurulmuştu.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından şirketimize bugün tebliğ edilen 15.12.2023 tarihli ve "Sermaye Artırım Başvurunuz Hk" konulu yazı kapsamında;

Söz konusu talebimizin değerlendirildiği Sermaye Piyasası Kurulu'nun 07.12.2023 tarih ve 76/1671 sayılı toplantısında diğer hususların yanında; şirketimizin bağımsız denetim raporundaki sınırlı olumlu görüşe dayanak olan ve bağlı ortaklığımız Razi Petrochemical Co.'nun taraf olduğu davaya ilişkin olarak karşılık ayrılıp ayrılmayacağının konsolide finansal tablolarımızda yarattığı belirsizlik nedeniyle, olmayan kaynaktan sermaye artırımına yol açma riski ve muhasebenin ihtiyatlılık ilkesi de dikkate alınarak, "bedelsiz sermaye artırımı başvurumuzun bu aşamada olumsuz karşılanmasına karar verildiği" şirketimize bildirilmiştir."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Gübretaş hissesinde yaşanan sert satış dalgası sonrası, sosyal medya platformu X'te şirket ile ilgili yapılan yorumlar dikkat çekti.

İşte X'te yer alan yorumlardan bazıları şu şekilde:

GUBRF GUBRE FABRIKALARI T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 162.9
Satış 163
Değişim 4.6%
Son Değer 163
En yüksek 165.5
En düşük 157.1
Haftalık Değişim 2.7742%
Aylık Değişim 5.7754%
Yıllık Değişim 5.9817%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar