Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Detaylar şu şekilde:

  • AHGAZ – Ahlatçı Doğal Gaz, ortalama 12,11 TL fiyattan yaklaşık 413 bin adet payın geri alımını gerçekleştirmiştir. İşlem sonucunda, sahip olunan payların sermayeye oranı %0,16 düzeyine yükselmiştir.
  • BANVT – Banvit, Rekabet Kurulu tarafınca Banvit’in de aralarında bulunduğu bazı kuruluşlar hakkında soruşturma başlatılmıştır.
  • DGNMO – Doğanlar Mobilya, toplamda 9,5 bin kWp kurulu güce sahip toplamda 4,23 milyon USD bedelinde GES yatırımının 6 ay içerisinde tamamlanacağını açıklamıştır.
  • KLSYN – Koleksiyon Mobilya, 114,5 milyon TL tutarında sözleşme imzalamıştır. Bu tutar, 12 aylık gelirlerinin yaklaşık %12,4’üne tekabül etmektedir.
  • KONTR – Kontrolmatik, %100 oranında bedelli, %125 oranında bedelsiz olmak üzere %225 oranında sermaye arttırımı ile sermayesini 200 milyon TL’den 650 milyon TL’ye yükseltme kararı almıştır.
  • MNDRS – Menderes Tekstil, iki bloktan oluşan Trademark Pi Bornova projesi için 2024 yılı Mayıs ayına kadar oturumun başlatılması beklenmektedir.
  • MPARK – Medical Park, ortalama 156,01 TL fiyattan 30,5 bin adet payın geri alımını gerçekleştirmiştir. İşlem sonucunda, sahip olunan payların sermayeye oranı %8,86 düzeyine yükselmiştir.
  • QUAGR – Qua Granit, ev tekstil ürünleri ve aksesuarları toptan ve perakende satışı sektöründe faaliyet göstermek üzere bir bağlı ortaklık kurulması kararı almıştır.
  • SISE – Şişecam, ortalama 47,23 TL fiyattan yaklaşık 115 bin adet payın geri alımını gerçekleştirmiştir. İşlem sonucunda, sahip olunan payların sermayeye oranı %1,78 düzeyine yükselmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar