Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

 Detaylar şu şekilde:

  • GARFA – Garanti Faktoring, 4Ç23 finansal sonuçlarını 250 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı yıllık bazda %116 artarken, çeyreklik bazda ise %20 oranında azaldı.
  • FZLGY – Fuzul GYO, 2024 yılı beklentilerini açıklamıştır. Buna göre, Avrasya 2 ve Avrasya 3 Projeleri’nden yıllık %24,03 artışla 1,19 milyar TL gelir, Barbaros 48 Projesi ve Diğer Stoklardan ise yıllık %46,53 artışla 1,2 milyar TL gelir yaratımı beklenmektedir.
  • GESAN – Girişim Elektrik, 212,3 milyon TL tutarında sözleşme imzalamıştır.
  • SASA – Sasa Polyester, kârlılık ve performans hedefleri doğrultusunda DMT üretim tesisinin kapatılmasına karar verilmiştir. 1.365.000 ton/yıl olan toplam kurulu polimerizasyon kapasitesinin DMT bazlı olan kısmı 280.000 ton/yıldır. Yüksek maliyetli olması nedeniyle DMT üretimi son yıllarda sürekli olarak azalış göstermiştir: DMT üretim miktarının şirketin toplam üretim miktarı içindeki payı 2021 yılında %19, 2022 yılında %13 ve 2023 yılında %9 olarak gerçekleşmiştir.
  • THYAO – Moody's, Türk Hava Yolları’nın 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikasına ait kredi notunu B3'den B2'ye ve JPY cinsi A ve B tipi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikalarına ait kredi notunu B2'den B1'e yükseltmiştir.
  • AVPGY – Avrupakent GYO, toplam 700 milyon TL bedelinde taşınmazın alımını gerçekleştirmiştir.
  • BRSAN – Borusan, fonksiyonel para biriminin USD olarak belirlendiğini ve enflasyon muhasebesine tabii tutulmayacağını açıklamıştır.
  • HTTBT – Hitit Bilgisayar ile FlyArystan arasındaki iş ilişkisinin 3 yıl daha uzatılmasına karar verilmiştir.
  • KAREL – Karel Elektronik, hammadde deposundaki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve üretim akışını etkileyecek veya ikame edilmeyecek bir hasar oluşmadığı tespit edildiğini, otomotiv iş koluna ait tüm bölümlerin ise faaliyete geçtiğini açıklamıştır.
  • PAPIL – Papilon, 12,5 milyon TL tutarında sözleşme imzalamıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Şirket Haberleri Borsa
Yorumlar