Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Detaylar şu şekilde:

BSÖKE – Batısöke Çimento, %300 oranında bedelli sermaye artırımı ile sermayesinin 400 milyon TL’den 1,2 milyar TL’ye yükseltilmesi için SPK’ya başvuruda bulunmuştur.

ORGE – Orge Elektrik, yaklaşık 10,5 milyon USD tutarında sözleşme imzalamıştır. Bu tutar, 12 aylık USD bazlı gelirlerinin %18’ine tekabül etmektedir.

SISE – Şişecam, ICRON şirketinin 5 milyon USD karşılığında iştirak edilerek artırılmasına yönelik sermaye artırımı sürecinin tamamlandığını ve sahip olunan payların sermayeye oranının %15,66’ya yükseldiğini açıklamıştır.

TATGD – Tat Gıda, Rams Dış Ticaret paylarının %1,1’ine tekabül eden payları yaklaşık 33 milyon TL bedelle ana ortağı KCHOL’e devretmiştir.

BRLSM – Birleşim Mühendislik’in bağlı ortaklığı, 10 MWp lisanssız GES için yatırım sözleşmesi imzalamıştır. Yatırımın ilk 5 MWp’lik kısmı 2024 yılının 4. Çeyreğinde, ikinci 5 MWp’lik kısmının ise 2025 yılının 2. çeyreğinde devreye girmesi planlanmaktadır.

RALYH – Ral Yatırım bağlı ortaklığı Ral Enerji, 20 yıl süreli Elektrik Tedarik Lisansı almıştır. İlgili lisansın alınması ile birlikte, elektriğin toptan ve/veya perakende alınması ve satılması, ticareti, ithalatı, ihracatı ve diğer ticari faaliyetleri gerçekleştirebilecektir.

MPARK – Medical Park, ortalama 162,57 TL fiyattan 30 bin adet payın geri alımını gerçekleştirmiştir. İşlem sonucunda, sahip olunan payların sermayeye oranı %8,92 düzeyine yükselmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar