Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

SNICA: Sanica Isı, 4Ç23 finansal sonuçlarını 249 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 29 milyon TL net zarar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 145 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

KONTR: Kontrolmatik, Çimsa ile arazi uygulamalı GES projelendirilmesi, mühendisliği, tedariği ve kurulumu işlerinin, anahtar teslimi şeklinde sağlanması kapsamında sözleşme imzaladı. Tutar belirtilmedi. GES yatırımının, Çimsa’nın Eskişehir fabrikasındaki elektrik tüketiminin %14’ünü karşılaması bekleniyor.

PGSUS: Pegasus, mart ayı yolcu istatistiklerini açıkladı. Buna göre,
Mart ayında toplam yolcu sayısı yıllık %27 artışla 2,72 milyon yolcu olarak gerçekleşti.
Mart 2024’te toplam yolcu sayısı 2019 yılının aynı ayına oranla %13 arttı.
2024 yılının ilk 3 aylık döneminde taşınan yolcu sayısı yıllık %17 artışla 8,07 milyon düzeyinde gerçekleşti.

Yurt dışında güçlü seyreden güçlü havacılık istatistiklerinin, yurt içinde zayıfladığı gözlemlendi. Artan jeopolitik risklerin yurt dışı trafiğine 2. çeyrek itibarıyla negatif baskısı olabilir

YKBNK: Yapı Kredi, 1Ç24 finansal sonuçlarını 2 Mayıs tarihinde açıklayacağını duyurdu.

CEOEM: CEO Event, 260 milyon TL tutarında ihale kazandı. CEO Event’in söz konusu iş ortaklığındaki oranı %70 olup, sözleşmenin %70’ine tekabül eden tutar 182 milyon TL düzeyinde.

PENTA: Penta Teknoloji SPARKLE'ın ekran kartları kategorisindeki ürünlerinin Türkiye'deki tek yetkili dağıtıcısı olmaya yönelik anlaşma imzaladı.

CONSE: Consus Enerji, %100 bağlı ortaklığı Doğal Enerji, Şanlıurfa'da bulunan 5,2 MWe kurulu güce sahip biyokütle kaynağı ile elektrik üretim tesisinin kapasite kullanım performansının düşük seyrettiği ve karlılığının zayıf olması sebebiyle tesisin faaliyetlerinin kesin ve sürekli olarak durdurulmasına karar verilmiştir.

ESEN: Esenboğa Elektrik, geri almış olduğu 668,5 bin adet payın 21,00 TL fiyattan satışını gerçekleştirdi. İşlem sonucunda, sahip olunan payların sermayeye oranı %0,26’dan %0’a düştü.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar