Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

AGESA: Agesa, mart ayı brüt prim üretimi verilerini yıllık %51 artışla 1,08 milyar TL düzeyinde açıkladı. 2024 yılı toplam brüt prim üretimi, bir önceki yıla göre %111 artışla 3,2 milyar TL seviyesine ulaştı.

ALARK (Hafif Negatif): Alarko Holding, 4Ç23 finansal sonuçlarını 2,27 milyar TL net zarar ile açıkladı. TMS-29 düzeltmesi uygulanmamış net kar, 3,7 milyar TL ile beklentilerin altında gerçekleşti. Net kar üzerinde 6 milyar TL düzeyindeki enflasyon düzeltmesi sonrası yaşanan azalma etkili oldu. Şirket, bir önceki çeyrek 3,97 milyar TL, bir önceki yılın aynı döneminde ise 9,2 milyar TL net kar ile açıklamıştı.

KARSN: Karsan, 4Ç23 finansal sonuçlarını 628 milyon TL net kar ile açıkladı. Net kar üzerinde 739 milyon TL tutarında ertelenmiş vergi geliri etkili oldu. Şirket, bir önceki çeyrek 66 milyon TL net zarar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 225 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.

MGROS: Fitch Ratings, Migros’un 'AAA(tur)' olan ulusal uzun vadeli kredi notunu gözden geçirdi ve en yüksek not olan 'AAA(tur)' olarak teyit etti. Not görünümü de "durağan" olarak teyit edildi.

TATGD: Tat Gıda, 2025 yılı ilk yarısına kadar toplam 10 milyon EUR yatırım yapılmasına karar verdi. Yapılacak yatırımlarla birlikte, toplam pet şişe (sos) üretim kapasitesinin yıllık 75 milyon adetten 120 milyon adede, hazır yemek üretim kapasitesinin ise günlük 180 bin adetten 230 bin adede çıkartılması hedeflenmektedir.

DGNMO: Doğanlar Mobilya, 41,8 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %1’ine tekabül ediyor.

ASELS: Aselsan, 36 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık USD bazlı gelirlerinin %1’ine tekabül ediyor.

CMBTN: Çimbeton, 4Ç23 finansal sonuçlarını 55 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %442 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %4 daraldı..

YGYO: Yeşil GYO, 4Ç23 finansal sonuçlarını 1,9 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 117 milyon TL net zarar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 5,29 milyar TL net kar ile açıklamıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar