Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

TCELL: Turkcell, devam eden davasının arabuluculuk yöntemi ile çözümlenmesine dair anlaşma sağladı. Bu kapsamda Turkcell, Demirören'e 130 milyon TL ödeme yapılacağını duyurdu. Ek olarak şirket, Ukrayna mahkemeleri tarafından lifecell LLC, UkrTower LLC ve Paycell LLC hisselerine uygulanan ihtiyati tedbir kararının kaldırıldığını açıkladı.

ENKAI: Enka İnşaat, TUPRS ile İzmit Rafinerisi ve İzmir Rafinerisi için Propilen Splitter Projesi sözleşmeleri imzaladı. 2 sözleşmenin toplam tutarı 175 milyon USD olup, Enka İnşaat’ın 12 aylık USD bazlı gelirlerinin %5’ine tekabül ediyor.

ENERY&AHGAZ: Ahlatçı Doğal Gaz’ın %51 oranında, Enerya Enerji’nin ise %49 oranında bağlı ortaklığı olarak kurulan A Doğal Gaz, katılmış olduğu ihalede 1,91 milyar TL ile en avantajlı teklifi vererek kazandı. Ahlatçı Doğal Gaz’ın ve Enerya Enerji’nin payı, kendi 12 aylık gelirlerinin %5’ine tekabül ediyor.

SISE: Şişecam, 5 yıl vadeli %8,25 kupon oranıyla 500 milyon USD tutarında, 8 yıl vadeli %8,63 kupon oranıyla ise 600 milyon USD tutarında yurtdışında nitelikli yatırımcılara tahvil satışının talep toplama sürecinin tamamlandığını açıkladı.

SUWEN: Suwen Tekstil, 4Ç23 finansal sonuçlarını 28 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 123 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 108 milyon TL net kar ile açıklamıştı. Ek olarak şirket, pay başına brüt 0,25 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %1,17 düzeyinde.

AVPGY: Avrupakent GYO, 78 milyon TL bedelinde taşınmazın satın alınmasına karar verdi.

SKBNK: Şekerbank, %34 oranında bedelli sermaye artırımı ile sermayesinin 1,86 milyar TL’den 2,5 milyar TL’ye yükseltilmesine ilişkin SPK’ya başvuruda bulundu.

AGROT: Agrotech, IAT Automotive ile stratejik ortaklık ve iş birliği anlaşması imzaladı.

GSDHO: GSD Holding, filosuna ek bir adet kuru yük gemisinin alınmasına karar verdi.

MANAS: Manas Enerji, 4Ç23 finansal sonuçlarını 27 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 1 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 49 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar