Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • AGESA (Hafif Pozitif): Agesa, 1Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisine paralel 595 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %64, yıllık bazda ise %192 arttı.
  • ALARK: Alarko Holding, ana faaliyet konusu jeotermal enerjiye dayalı seracılık olan Nata Tarım hisselerinin tamamını 20,3 milyon USD bedelle devraldı.
  • BANVT (Pozitif): Banvit, 1Ç24 finansal sonuçlarını 666 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %7 daralırken, şirket bir önceki yılın aynı döneminde 97 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.
  • LIDFA (Nötr/Hafif Pozitif): Lider Faktoring, 1Ç24 finansal sonuçlarını 134 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %17 daralırken, yıllık bazda ise %63 arttı.
  • ZRGYO: Ziraat GYO, 4Ç23 finansal sonuçlarını 3,3 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %433 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %63 daraldı.
  • KONTR: Kontrolmatik, kayıtlı sermaye tavanının 750 milyon TL’den 4 milyar TL’ye yükseltilmesine ilişkin SPK’ya yaptığı başvurunun kabul edildiğini açıkladı. Ek olarak şirket, Pomega ve Varta şirketleri ile iş birliği kurmak üzere mutabakat anlaşması (MOU) imzaladı. Ek olarak şirket 18,3 milyon EUR tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık EUR bazlı gelirlerinin %13’üne tekabül ediyor.
  • VERTU: Verusatürk, geri almış olduğu sermayesinin %2,91’ine tekabül eden 1,5 milyon adet paydan geriye kalan 487 bin adetlik payın 62,75 TL fiyattan satışını gerçekleştirdi. Bu işlem ile birlikte VERTU sermayesinde geri alınan pay kalmamıştır.
  • KCAER: Kocaer Çelik, yurtdışı operasyonlarının gelişmesi ve globalleşme çalışmalarına hız verilmesi amacıyla 2 milyon TL başlangıç sermayesiyle %99 oranında iştirak ettiği KCR Dış Ticaret şirketinin kuruluşu tescil edildi.
  • TRGYO: Torunlar GYO, pay başına brüt 2,35 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %5,1 düzeyinde.
  • ISCTR: İş Bankası, 1Ç24 finansal sonuçlarını 10 Mayıs tarihinde açıklayacağını duyurdu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar