Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • DOHOL (Nötr): Doğan Holding 4Ç23 finansal sonuçlarını 7,3 milyar TL net zarar ile açıkladı. Açıklanan net zararda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 12,5 milyar TL net parasal kayıp etkili oldu. Şirket, bir önceki çeyrek 1,1 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 3,9 milyar TL net zarar ile açıklamıştı.
  • MGROS: Migros, 1Ç24 finansal sonuçlarını 23 Mayıs tarihinde açıklayacağını duyurdu.
  • PGSUS (Hafif Negatif): Pegasus, 1Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisine paralel olarak 3,5 milyar TL net zarar ile açıkladı. Negatif sezonsallık ve maliyetlerden kaynaklanan operasyonel zayıflık net zararda 3,2 milyar TL düzeyinde finansman gideri ile birlikte etkili oldu. Şirket, bir önceki çeyrek 11,9 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 600 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.
  • ALFAS: Alfa Solar, 23 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık USD bazlı gelirlerinin %9’una tekabül ediyor.
  • ASGYO: Asce GYO, 4Ç23 finansal sonuçlarını 2,9 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 19 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 329 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.
  • BRSAN: Borusan, 1Ç24 finansal sonuçlarını 367 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %64, yıllık bazda ise %73 daraldı. 
  • CONSE: Consus Enerji, %100 oranında bedelli sermaye arttırımı ile mevcut sermayesinin 385,5 milyon TL’den 771 milyon TL’ye yükseltme kararı aldı.
  • EREGL: Ereğli, mevcut sermayesinin %100 oranında bedelsiz sermaye arttırımı ile 3,5 milyar TL’den 7 milyar TL’ye yükseltilmesine ilişkin SPK’ya başvuruda bulundu.
  • INVES: Investco Holding, 4Ç23 finansal sonuçlarını 5,1 milyar TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 2,4 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 3 milyar TL net kar ile açıklamıştı.
  • TKNSA: Teknosa, 1Ç24 finansal sonuçlarını 28 Mayıs tarihinde açıklayacağını duyurdu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar