Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • AKSEN: Aksa Enerji, 2023 yılı finansal sonuçlarını 5,49 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yıla göre %2 daraldı.
  • EREGL (Hafif Pozitif): Ereğli, 1Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %13 üzerinde 5,6 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 90 milyon TL net kar ile açıklamıştı. Net kar üzerinde, 3,2 milyar TL düzeyinde sigorta hasar tazminat gelirleri etkili oldu. Maliyetlerdeki iyileşme operasyonel karlılığı pozitif etkiledi.
  • ISDMR: İskenderun Demir, 1Ç24 finansal sonuçlarını 5,4 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda, 3,2 milyar TL düzeyinde sigorta hasar tazminat gelirleri etkili oldu. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde, 845 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.
  • ARDYZ: Ard Yazılım, pay başına brüt 0,02 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %0,04 düzeyinde.
  • BARMA: Barem Ambalaj, 2023 yılı finansal sonuçlarını 115 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 235 milyon TL net parasal kayıp etkili oldu. Açıklanan net kar rakamı, bir önceki yıla göre %45 daraldı.
  • BRYAT: Borusan Yatırım, 1Ç24 finansal sonuçlarını 264 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %50, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %56 daraldı.
  • EGSER: Ege Seramik, 2023 yılı finansal sonuçlarını 108 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılda 221,7 milyon TL net kar ile açıklamıştı.
  • KLKIM: Kalekim, pay başına brüt 0,14 kuruş temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi 0,6% düzeyinde.
  • KOZAL: Koza Altın işletmeleri, 4Ç23 finansal sonuçlarını TMS29 etkisi hariç 1.216 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket bir önceki çeyrek 1.6 milyar TL net kar açıkladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar