Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • BIMAS (Nötr): Bim 2023 yılı sonuçlarını 15,5 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yıla göre %7 daraldı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 19,6 milyar TL düzeyinde net parasal kazanç etkili oldu. 4Ç23 için açıklanan TMS-29 etkilerinden arındırılmış net kar çeyreklik bazda %10, yıllık bazda ise %26 artarak 4,2 milyar TL düzeyinde gerçekleşti. 
  • TCELL: Turkcell, 1Ç24 finansal sonuçlarını 27 Mayıs tarihinde açıklayacağını duyurdu.
  • DESA: Desa’nın mevcut kayıtlı sermaye tavanını 245 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin başvurusu tescil edildi.
  • ASELS: Aselsan, 353,8 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 2023 yılı USD bazlı gelirlerinin %13’üne tekabül ediyor. Ek olarak şirket, pay başına brüt 0,11 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %0,2 düzeyinde.
  • BORLS: Borlease Otomotiv, 2023 finansal sonuçlarını 509 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar yıllık bazda 44% oranında azaldı.
  • CRFSA: CarrefourSA, yurt içinde tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satış yoluyla azami 5 milyar TL düzeyinde borçlanma aracı ihraç etme kararı aldı.
  • CVKMD: CVK Maden, 2 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 2023 yılı USD bazlı gelirlerinin %3’üne tekabül ediyor.
  • GEDZA: Gediz Ambalaj, 2023 yılı finansal sonuçlarını 75mn TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 124mn TL net parasal kayıp etkili oldu.
  • KRPLS: Koroplast, Metro Türkiye’ye ait özel markalı çöp torbaları üretimi ve perakende satışına ilişkin sözleşme imzaladı.
  • UZERB: Uzertaş Boya, Probel Yazılım şirketinin sermayesinin %51’ine tekabül eden payları 117,5 milyon TL bedelle satın aldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar