Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

MSCI Small Cap Türkiye Endeksin’den 5 hisse çıkarken 4 hisse eklendi. Endeks’ten Bien Yapı, İzdemir Enerji, Kayseri Şeker, Peker GYO ve Qua Granit çıkarılırken, Anadolu Grubu Holding, Beşiktaş, Jantsa ve Kuştur ise Endeks’e eklendi. Değişiklikler 31 Mayıs 2024 kapanışından itibaren geçerli olacak.

  • AGESA: Agesa, nisan ayı brüt prim üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, bir önceki yılın aynı ayına göre %82 artışla nisan ayında 1,05 milyar TL düzeyinde prim üretimi gerçekleşti. 2024 yılının ilk 4 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre %103 artışla 4,3 milyar TL düzeyinde brüt prim üretimi gerçekleşti.
  • AKSA: Aksa Akrilik, 1Ç24 finansal sonuçlarını 675 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %102 arttı.
  • DGNMO: Doğanlar Mobilya, 2023 yılı finansal sonuçlarını 718mn TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %75 arttı.
  • GESAN: Girişim Elektrik, yaklaşık 11 milyon EUR tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 2023 yılı EUR bazlı gelirlerinin %3’üne tekabül ediyor.
  • GRTRK: Graintürk, 2023 yılı finansal sonuçlarını 510 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, yıllık bazda %8 daraldı.
  • PEKGY: Peker GYO, 2023 yılı finansal sonuçlarını 960 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, 2022 yılında, 460 milyon TL net zarar açıklamıştı.
  • SISE: Şişecam, gerçekleştirmiş olduğu 1,1 milyar USD tutarındaki Eurobond ihracına ek 400 milyon USD tutarında tahvil ihraç etme kararı aldı. Buna göre, 175 milyon USD tutarında 5 yıl vadeli tahvilin kupon oranı %7,5; 225 milyon USD tutarında 8 yıl vadeli tahvilin kupon oranı ise %8 düzeyinde belirlendi.
  • THYAO: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türk Hava Yolları’nın kredi notunu B'den B+'ya yükseltti. Not görünümünü ise Pozitif olarak teyit etti.
  • YYLGD: Yayla Gıda, 1Ç24 finansal sonuçlarını 403 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %15 arttı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar