Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • ALFAS: Alfas Solar Enerji, 2023 yılı finansal sonuçlarını 1,04 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yıla göre %27 arttı.
  • DOAS: Doğuş Otomotiv, ABERG Service ile Wielton grup markalarının yarı römork ürünlerinin orijinal yedek parça satışının ve servis hizmetinin sağlanması adına distribütörlük sözleşmesi imzaladı.
  • GEREL: Gersan Elektrik, 1,6 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 2023 yılı USD bazlı gelirlerinin %3’üne tekabül ediyor.
  • TTKOM: Türk Telekom, Export-Import Bank of China ile 83 milyon EUR tutarında Mayıs 2029 vadeli 83 milyon EUR tutarında kredi anlaşması imzaladı.
  • PAPIL: Papilon Savunma, pay başına brüt 0,06 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %0,04 düzeyinde.
  • FRIGO: Frigo, şirketin hakim ortağı Girişim Holding’in 2,3 milyon adet borsada işlem görmeyen payın 8,00 TL fiyattan satışını gerçekleştiğini duyurdu. İşlem sonucunda, sahip olunan payların sermayeye oranı %13,6’ya geriledi.
  • VIKING: Viking Kağıt, Rekabet Kurulu tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar