Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • TABGD: Tab Gıda, azami 5,5 milyon adet pay ve azami 750 milyon TL fon tutarı büyüklüğünde geri alım programı başlatılmasına karar verdi. Ek olarak şirket, Şanlıurfa’da yapılacak olan GES’in ilgili trafo merkezine bağlantısı için kapasitenin dolmuş olduğu bilgisine istinaden, GES projemizle alakalı olarak alternatif çalışmaların değerlendirileceğini duyurdu.
  • GEREL: Gersan Elektrik, 1,3 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar 12 aylık USD bazlı gelirlerinin %2’sine tekabül ediyor.
  • ALARK: Alarko Holding Kazakistan Cumhuriyeti Çimkent Valiliği ile seralara ilişkin yatırımlar konusunda imzalanan ön iyi niyet protokolü kapsamında, bağlı ortaklığı TOO ALSERA KZ'ye Çimkent şehrinde 2.085 dönüm arazinin bedelsiz olarak geçici tahsisine onay verildi ve yatırım sözleşmesindeki yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla arazinin mülkiyetini bedelsiz olarak devralma hakkı tanındı.
  • FROTO: Ford Otomotiv, 1Ç24 finansal sonuçlarını 8.9 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar bir önceki yılın aynı döneminde göre %63 azaldı.
  • TOASO: TOFAŞ, 1Ç24 finansal sonuçlarını 2.8 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar bir önceki yılın aynı döneminde göre %2 arttı.
  • GLCVY: Gelecek Varlık Yönetimi, tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 3 portföyden toplamda 659,8 milyon TL anapara büyüklüğündeki 2 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandı.
  • AYEN: Ayen Enerji, pay başına brüt 3,68 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %11,8 düzeyinde.
  • ATAKP: Atakey Patates, pay başına brüt 0,88 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %1,9 düzeyinde.
  • KLYSN: Koleksiyon Mobilya, 37,6 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %3’üne tekabül ediyor.
  • ADEL: Adel Kalemcilik, 1Ç24 finansal sonuçlarını 87 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine paralel gerçekleşti. FAVÖK ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %99 arttı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar