Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • TAVHL: Tav Havalimanları, Almati Havalimanı yeni dış hatlar terminalinin inşaatının tamamlandığını ve hizmete açıldığını duyurdu. Yeni terminal ile havalimanının yolcu kapasitesi yıllık 7 milyondan 14 milyona çıkacak. Nisan 2024 itibariyle, Almati yolcu sayısının toplam TAV yolcu sayısına oranı %10.95 düzeyinde gerçekleşmişti.
  • KONTR: Kontrolmatik Teknoloji, Özbekistan Enerji Bakanlığı'na bağlı Milliy Elektr Tarmoqlari (National Electric Grid of Uzbekistan JSC) ile yaklaşık 125 milyon USD tutarında olan 220 kV trafo merkezi, 34 km 220 kV iletim hattı, 500 kV trafo merkezi ve 100 MWh kapasiteli enerji depolama sistemi projelerinin yapımını ve finansmanını içeren bir çerçeve anlaşması imzaladı.
  • DOAS: Doğuş Otomotiv, 1Ç24 finansal sonuçlarını 2,97 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 668 milyon TL net parasal kayıp oldu. Şirket, bir önceki çeyrek 4,4 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 5,7 milyar TL net kar ile açıklamıştı.
  • SISE: Şişecam, 1Ç24 finansal sonuçlarını 2,4 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %56 azaldı.
  • CRFSA: Carrefour, 1Ç24 finansal sonuçlarını 171 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 104 milyon TL net kar ile açıklamıştı.
  • CUSAN: Çuhadaroğlu Metal, 5 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 2023 yılı USD bazlı gelirlerinin %8’ine tekabül ediyor.
  • KCHOL: Koç Holding, YKBNK paylarının satışına ilişkin ön görüşmenin sonuca ulaşamaması sebebiyle sonlandırıldığını açıkladı.
  • PRKME: Park Elektrik bağlı ortaklığı Konya Ilgın ile Eti Soda arasında yeni bir kömür alım-satım sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, her yıl taraflardan birinin yazılı talebi olmadığı sürece otomatik olarak 1 yıl uzayacak. Sözleşme süresince asgari 180.000 ton kömür, Konya Ilgın'ın işlettiği maden sahasından Eti Soda'ya sevk edilecek ve nakliye giderleri Eti Soda'ya ait olacak. Kömür satış fiyatı, akaryakıt fiyatlarındaki değişim ve enflasyon oranlarına göre ayarlanacak.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar