Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • VESTL: Vestel, Cylinda AB'de Elektroskandia Sverige AB'nin sermayesine tekabül eden paylar, Vestel'in %100 dolaylı iştiraki olan Vestel Holland B.V. tarafından nakit ödeme ile toplam 69,5 milyon SEK (yaklaşık 6,08 milyon EUR) bedelle satın alındı.
  • DGNMO: Doğanlar Mobilya, Mayıs 2024'te 7 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi. 31 Mayıs 2024 itibarıyla toplam satış noktası sayısı yurtiçinde 640, yurtdışında 113 olmak üzere 753'e ulaştı.
  • MGROS: Migros, Mayıs 2024’te 34 yeni mağaza ve 1 adet dağıtım merkezi açılışı gerçekleştirdi. 31 Mayıs 2024 itibariyle toplam mağaza sayısı 3.460’a ulaştı.
  • EUREN: Europen, 129,3 milyon TL bedelle şirketin bilançosunda yatırım amaçlı gayrimenkuller içerisinde yer alan Eskişehir’deki otelin satışını gerçekleştirdi.
  • ULUUN: Ulusoy Un, Samsun Tekkeköy'deki günlük 500 ton üretim kapasitesine sahip tesisinde üretimi tamamen durdurma kararı aldı. Ulusoy Un 50. Yıl, Hatay ve Söke Un Ankara üretim tesislerinde yapılan kapasite artışları ile toplam üretim kapasitesi korunacak.
  • GWIND: Galatawind, 1Ç24 finansal sonuçlarını 209 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde, 43 milyon TL net kar ile açıklamıştı.
  • UNLU: Ünlü Yatırım, 1Ç24 finansal sonuçlarını 24 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde, 9 milyon TL zarar ile açıklamıştı.
  • METRO: Metro, 1Ç24 finansal sonuçlarını 145 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 121 milyon TL zarar ile açıklamıştı.
  • BRYAT: Borusan Yatırım, Borusan İstikbal'in Borusan Lojistik'de sahip olduğu paylarını devralmıştır. Edinilen payların toplam bedeli 18,2 milyon USD olup, bu paylar Borusan Lojistik'in sermayesinin %2,46'sına tekabül ediyor. Bu işlemle Borusan Yatırım'ın Borusan Lojistik'teki pay oranı %30,53'e ulaştı.
  • MIATK: Mia Teknoloji, 1Ç24 finansal sonuçlarını 669 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 79 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar