Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • TTKOM (Nötr): Türk Telekom, 1Ç24 finansal sonuçlarını kurum beklentimiz olan 872 milyon TL’nin üzerinde 1,04 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde ise 1,24 milyar TL net kar ile açıklamıştı. Açıklanan net kar üzerinde 7,7 milyar TL düzeyinde enflasyon muhasebesinden kaynaklanan net parasal kazanç etkili oldu. Şirket, 1Ç24’te bir önceki yılın aynı dönemine göre %6 artışla 28 milyar TL ciro yaratırken (Tacirler Yatırım: 29,4 milyar TL), bir önceki yılın aynı dönemine göre %25 artışla 9,6 milyar TL FAVÖK yaratımı (Tacirler Yatırım: 8,7 milyar TL) gerçekleşti.
  • OYAKC (Nötr / Pozitif): Oyak Çimento,1Ç24 finansal sonuçlarını 807 milyon TL net kar ile açıkladı. Enflasyon düzeltmesi yapan şirket, geçen sene 3 aylıkta 1,02 milyar TL olarak açıkladığı net karını, geriye dönük 415.2 milyon TL olarak düzeltti haliyle 2023 yılının ilk çeyreğine göre net karını %95 arttırdı. Şirketin bu çeyrek açıkladığı hasılat rakamı 8,2 milyar TL olup 2023 1. çeyreğine göre net satışlarını %5 arttırdı. Şirket, ana ortaklığa ait özkaynaklarını da geçen yıl sonuna göre, 761,7 milyon yani %2,5 artırdı. Enflasyon muhasebesi sonucu şirketin, 473,0 milyon TL net parasal pozisyon kaybı bulunmaktadır. Şirketin marjlarına baktığımızda 2023 yıl sonu marjlarına paralel olduğunu, net kar marjında hafif bir daralma olduğunu görüyoruz.
  • SAHOL (Hafif Negatif): Sabancı Holding, 1Ç24 finansal sonuçlarını 5,4 milyar TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde, 2,4 milyar TL zarar ile açıklamıştı.
  • AKSGY: Akiş GYO, %200 oranında bedelsiz sermaye arttırımı ile mevcut sermayesini 805 milyon TL’den 2,4 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.
  • CWENE: CW Enerji, 0,77 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %0,35 düzeyinde.
  • DGNMO: Doğanlar Mobilya, TMSF tarafından yayınlanan Mondi Mobilya paylarının satış ihalesine katılmak üzere dokümanları inceleyeceğini ve ihaleye katılıp katılmama kararı vereceğini duyurdu.
  • DOHOL: Doğan Holding, Doku Madencilik ve Gümüştaş Madencilik sermayesini temsil eden payların %50’sinin devralınmasına ilişkin ön protokol imzaladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar