Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

VESBE: Vestel Beyaz Eşya, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını 617mn TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, bir yıl önceki yılın aynı dönemine göre %45 azaldı.

JANTS: Jantsa, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını 16mn TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 101mn TL net parasal kayıp oldu. Açıklanan net kar rakamı, bir yıl önceki yılın aynı dönemine göre %32 azaldı.

PGSUS: Toplam yolcu sayısı Mayıs ayında 3.16mn olarak gerçekleşti. Açıklanan rakam geçen yılın aynı dönemine göre %21 arttı.

LOGO: Logo ile Koç Sistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. ("Koç Sistem") (KCSIS) arasında Koç Sistem'in e-dönüşüm hizmetleri alanında sahip olduğu yazılım kaynak kodlarının ve telif haklarının devri ile devralınacak Yazılımlara ilişkin iş birliğine yönelik anlaşma sağlanmıştır. İşleme ilişkin Rekabet Kurulu'nun koşulsuz izni alınmıştır.

EDATA: E-Data Teknoloji, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını 25mn TL net zarar ile açıkladı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 58mn TL net parasal kayıp oldu.

TURSG: Şirketin 2024 Mayıs sonu toplam brüt prim üretimi 43,18 milyar TL olarak gerçekleşti. Açıklanan rakam, geçen yılın aynı dönemine göre %111 arttı.

AKGRT: Şirketin 2024 Mayıs sonu toplam brüt prim üretimi 15,05 milyar TL olarak gerçekleşti. Açıklanan rakam, geçen yılın aynı dönemine göre %73 arttı.

BIMAS: Şirket 2024 ilk çeyrek finansallarını 12 Haziran tarihinde açıklayacağını duyurdu.

KLSER: Şirket 1 TL nominal pay başına 0,19 TL brüt kar payı ödeme kararı aldı.

DAPGM: DAP Gayrimenkul, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını 101mn TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 840mn TL net parasal kayıp oldu.

BIZIM: Bizim Toptan, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını 220mn TL net zarar ile açıkladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar