Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Detaylar şu şekilde: 

  • ALGYO: Alarko Gayrimenkul, Muğla Bodrum Gündoğan’daki turizm tesisinin yatırım finansmanı için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 45 milyon Euro tutarında 2. dereceden ipotek tesis ettiğini duyurdu.
  • AYGAZ: Aygaz, bağlı ortaklığı Sendeo sermayesindeki %27,5 payını 90,8 milyon TL bedelle, Koç Holding ise %22,5 payını 74,3 milyon TL bedelle devretti. Satış sonrası, Aygaz ve Koç Holding, Sendeo'da %27,5 ve %22,5 oranında pay sahibi olarak kaldı. İşlemler, Sendeo ve Kolay Gelsin markalarının ortak iş birliği altında yürütüleceği bir ortak girişim kurulması için yapıldı ve Sendeo’da 330 milyon TL nakit sermaye artışı yapıldı.
  • BIOEN: Biotrend, İzmir Harmandalı'nda üretim tesisinin yakınlarında çıkan yangının hızlı müdahaleyle kontrol altına alındığını duyurdu. Tesis sigortalı, hasar tespiti sürüyor. Üretim düşük kapasitede yeniden başladı.
  • BSOKE: Batısöke Çimento, dönemsel faaliyetlerden elde edilen gelirlerle 11,8 milyon USD tutarında refinansman kredisi geri ödemesi gerçekleştirdi.
  • KERVN: Kervansaray Yatırım Holding, otellerin sahte kira sözleşmeleriyle kiralanması davasında Selim Sayılgan'a verilen cezaların Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandığını duyurdu.
  • MIATK: Mia Teknoloji, iki ortağı, toplam 3,15 milyon adet payın kurumsal yabancı yatırımcılara ortalama 60,50 TL fiyattan satıldığını duyurdu.
  • ODAS: Odaş Elektrik, bağlı ortaklığı CANTE sermayesindeki 596,6 milyon adet payın kurumsal yatırımcılara 2,00 TL fiyattan satıldığını duyurdu. Bu işlemle birlikte Odaş Elektrik’in Çan2 Termik sermayesindeki pay oranı %48,5'ten %40,0'a geriledi.
  • SMRTG: Smart Güneş Enerjisi, Dilovası üretim tesisi faaliyetlerinin, yapısal uyumsuzluk ve gelişen teknolojiye adaptasyon zorluğu nedeniyle Gebze ve Aliağa üretim tesislerine kaydırıldığını duyurdu. Bu değişiklik, üretim ve satışları olumsuz etkilemeyecek.
  • TATEN: Tatlıpınar Enerji, 1Ç24 finansal sonuçlarını 80 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %80 arttı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar