Yatırımcı neden altın almalı?

Yatırımcılar altın alımı yapmak için bir neden görmüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Neden altın alalım? Bu soru bazı traderları kafasını karıştırıyor.


Altın sekiz günlük düşüş dönemi ile 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Bazı tahmin uzmanları altında kayıpların artacağını öngörüyor. Oversea-Chinese Banking Corp.’dan Barnabas Gan Bloomberg tarafından derlenen sıralandırmaya göre kıymetli metal için en doğru tahminleri yapan uzman olma özelliği taşıyor. Gan, altının Aralık ayında ons balına 1,050 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Yani altın mevcut seviyesinden yüzde 5.2 daha düşüş gösterebilir.


Schubert Commodities Consultancy DMCC’nin kurucusu Gerhard Schubert, Pazartesi günü Dubai’de yaptığı konuşmada, “Birinin şu an altına neden yatırım yapmak isteyeceği sorusuna cevap bulmak için çok iyi düşünmem lazım” dedi.


Yatırımcı, altın fiyatlarında düşüş beklentisine girme nedeni listesinin uzaması ile birlikte kıymetli metalden uzaklaşıyor. Çin analistlerin tahminlerinin altında bir altın alımı gerçekleştirdi. Fed faiz oranlarını bul yıl artırabilir. Öte yandan Yunanistan’ın Euro’da kalacağı beklentisi ile güvenli limana daha az ihtiyaç duyuluyor. Kıymetli metalleri takip eden exchang-traded fonların (ETF) değeri geçtiğimiz hafta yaklaşık 2.7 milyar dolar eridi. Söz konusu gerileme Mart ayından bu yana en yüksek olarak kaydedildi.


Ağustos vadeli altın kontratı, yüzde 0.4 değer kaybederek Salı günü Singapur saati ile 10.36’da ons başına 1,102.80 dolardan işlem gördü. Kontrat 20 Temmuz’da 1,106.80 dolar ile 2010’dan bu yana en düşük kapanışı yapmıştı. Fiyatlar bu yıl yüzde 6.9 geriledi.




Kaynak: Bloomberg HT

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar