​Habercilikte Borsamatik farkı!

Borsamatik.com’un 2 Nisan tarihinde yaptığı haber borsa çevrelerinde oldukça ses getirmişti. Bugün yaşanan gelişme ise doğru habercilik anlayışımızı onayladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tekstilbank’ın yüzde 75,50’lik hissesi Industrial and Commercial Bank of China Limited tarafından satın alındı.2  Nisan tarihli “Tekstilbank’ta Çin istilası!” başlıklı haberimizde GSD Holding Yönetimi’nin Tekstilbank'ın yüzde 70 hissesinin Çin Sanayi ve Ticaret Bankası'na (ICBC) satışı için el sıkışmak üzere olduğunu okuyucularımızla paylaşmıştık. Henüz bir ay geçmeden haberde yazdıklarımızı doğrulayan gelişme bugün (29.04.2014) yaşandı ve Tekstilbank’ın yüzde 75,50’lik hissesi Industrial and Commercial Bank of China Limited tarafından satın alındı.



Konuyla ilgili GSD Holding A.Ş. (GSDHO), tarafından KAP’a yapılan açıklama şöyle: “Şirketimiz'in 27/03/2013 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında, ana hissedarı bulunduğu Tekstil Bankası A.Ş. ("Banka") ile ilgili olarak bankacılık sektöründeki muhtemel ortaklık, işbirliği ve/veya hisse satışı gibi stratejik opsiyonların tespiti ve değerlendirilmesi amacıyla gerektiğinde danışman firmalardan görüş ve destek almak da dahil olmak üzere çalışmalara başlanmasına karar verilmişti. 

Şirketimiz'in 03/04/2013 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında ise, ana hissedarı bulunduğu Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğu hisselerin tamamı veya bir kısmının muhtemel alıcılara satışı ile ilgili olarak BNP Paribas finansal danışman, Atım&Atım Hukuk Bürosu ile Paksoy Ortak Avukat Bürosu da hukuk danışmanları olarak münhasıran yetkilendirilmiş olup, bilahare Şirketimiz'in 13/12/2013 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında aynı süreç ile ilgili olarak danışman değişikliğine gidilerek bu defa Merrill Lynch International London'ın finansal danışman, Atım&Atım Hukuk Bürosu'nun da hukuk danışmanı olarak münhasıran yetkilendirilmelerine karar verilmişti.

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 27/03/2013 ve 03/04/2013 tarihli kararlarının kamuya açıklandığı ve kamunun Şirketimiz'in Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğu hisselerin muhtemel satışına ilişkin görüşmeler yapılacağı konusunda bilgi sahibi olduğu hususları dikkate alınarak, anılan kararlar çerçevesinde, muhtemel alıcılarla yapılacak görüşmelerin, görüşmeler henüz bir hisse alım sözleşmesi ile sonuçlanmadan kamuya açıklanmasının, sözleşmenin sonuçlarını etkilemesi ve ilgili tarafların kaybına neden olabileceği ve bu kayıp ihtimalinin muhtemel alıcıların görüşmelerden çekilmek istemeleriyle sonuçlanması halinde daha üst düzeyde olacağı düşüncesiyle, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri VIII No: 54 Tebliği'nin 15. maddesi uyarınca, Yönetim Kurulumuzun 09/04/2013 tarihli ve 2013/13 sayılı kararıyla bahsi geçen bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmişti. 

Şirketimiz'in 30/05/2013 tarihinde yapılan 2012 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23.maddesi uyarınca önemli nitelikteki işlem kapsamında olan ve yukarıda anılan 27.03.2013 tarihli ve 2013/11 sayılı Yönetim Kurulu kararımız, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 408/2-f.maddesi ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23.maddesi uyarınca aynen kabul edilerek, anılan karardaki işlemlerin gerçekleştirilmesi için Yönetim Kurulu'nun görevlendirilmesine karar verilmişti. 

Bu görevlendirme kapsamında, Yönetim Kurulumuzca yetkilendirilen danışman kuruluşlar aracılığıyla yürütülen görüşmeler sonucunda, 29/04/2014 tarihinde Şirketimiz ile Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) arasında; 

a) Şirketimizin Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğu %75,50'luk hissesinin, ICBC'ye satılması, 

b) Tekstil Bankası A.Ş.'nin 31/12/2013 tarihi itibariyle denetimden geçmiş mali tabloları dikkate alınarak yapılan müzakereler sonucunda Şirketimizin Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğu %75,50 hisseye düşen toplam satış bedelinin 668.810.011,63 Türk Lirası olarak belirlenmesi, söz konusu bedelin işlemin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen T.C.M.B alış satış döviz kuru ortalamasına göre hesaplanarak A.B.D. doları olarak tahsil edilmesi;

c) işlem kapanış tarihi itibariyle Tekstil Bankası A.Ş.'nin net aktif değerindeki değişimin  satışa konu hisse oranında satış bedeline yansıtılması, söz konusu bedelin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen T.C.M.B. alış satış döviz kuru ortalamasına göre hesaplanarak A.B.D. doları olarak tahsil edilmesi, 

d) beyanlar ve garantiler ile kapanış öncesi taahhütler, tazminatlar gibi hükümler ve alım satım sözleşmesi için mutat olan diğer hükümleri içeren ve Çin ile Türkiye'deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmasıyla geçerlilik kazanacak olan bir hisse alım satım sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu hisse satışının 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23.maddesi uyarınca önemli nitelikteki işlem kapsamında olması nedeniyle bu işlem 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 408/2-f.maddesi gereğince 2014 Haziran ayının ilk yarısından geç olmamak üzere yapılacak olan ilk genel kurulun onayına sunulacaktır.”

Kategoriler Gündem
Yorumlar