Halkbank hisseleri yükselişte

ABD'de Trump'ın seçim zaferine çok yakın olması, BİST 100'de işlem gören Halkbank hisselerinde yüzde 6'yı bulan primlenmesini sağladı. Banka hisselerinde yaşanan artışta ABD'de devam eden davanın düşme ihtimalinin güçlenmesi etkili oluyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de başkanlık seçimi heyecanı devam ediyor. Kesin sonuçlar henüz açıklanmamış olsa da ABD Başkanı Trump'ın ülkesini 4 yıl daha yönetmeye çok yakın... ABD'de Trump'ın seçim başarısı, seçim sürecine dair belirsizliğin azalmış olmasının da desteğiyle küresel piyasalarda pozitif havayı destekliyor. Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi de güne pozitif başlarken kazanımlar yüzde 1'in üzerine çıktı.

BİST 100'de hisse performanslarında Halkbank'taki artış ise dikkat çekiyor. Trump'ın yeniden seçilmesiyle birlikte ABD'deki davanın düşme ihtimalinin güçlenmesini fiyatlayan yatırımcılar hissede hızlı yükselişe neden oldu. 

Halkbank hisseleri açılışta yüzde 6'nın üzerinde değer kazandı. Dün 4,89'dan kapanan Halkbank hisseleri, bugün 5,22'ye kadar tırmandı. Sonrasında gelen kar satışları sonrasında hisse fiyatları saat 10:30 itibarıyla 5,14'ten işlem görüyor. Halkbank'taki yükselişe rağmen bankacılık endeksindeki artış yüzde 0,7 ile sınırlı kaldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar