Halkbank’ın, davanın düşmesiyle ilgili yaptığı başvurusu reddedildi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden davada Halkbank’ın, davanın düşmesiyle ilgili yaptığı başvurusu reddedildi. Hakim Richard Berman, 16  sayfalık gerekçeli kararında, Halkbank’ın ABD’ye karşı suç işlediğini, yasalara göre kendi mahkemesinde yargılanması gerektiğine hükmetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amerikanın Sesi Radyosundan Can Kamiloğlu'nun haberine göre, internet sitesinde yer alan habere göre, Hakim Richard Berman, 16  sayfalık gerekçeli kararında, Halkbank’ın ABD’ye karşı suç işlediğini,  yasalara göre kendi mahkemesinde yargılanması gerektiğine hükmetti.

Hakim Berman, taraflara elektronik adli sistem aracılığıyla yazılı olarak ilettiği gerekçeli kararında, Halkbank’ın 20 milyar dolar tutarındaki İran hükümeti ve şirketlerinin paralarının uluslararası  transferinde aracı olduğunu, bu miktarın bir milyarlık dolarlık bir  bölümünün de Amerikan bankaları aracılığıyla transfer edildiğini  kaydetti.

Hakim Berman, Halkbank’ın yaptığı başvuruda yargılanamayacağı ve  davanın düşmesiyle ilgili ortaya koyduğu tüm argümanlara, şimdiye  kadar görülen emsal davalarda alınan kararlardan çeşitli örneklerle  yanıt verdi.

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 13.45
Satış 13.46
Değişim 0.31%
Son Değer 13.45
En yüksek 13.6
En düşük 13.22
Haftalık Değişim 0.749%
Aylık Değişim -7.1132%
Yıllık Değişim 12.2704%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar