Hayal kırıklığı yaratan halka arza 'MSCI' morali

Halka arz fiyatı 130 TL olan TABGD, borsada en yüksek 207,80 TL'yi görmüştü. Genel kanının aksine yatırımcıların beklentilerini karşılamayan TAB Gıda 98 TL seviyesine kadar geriledi. Şu sıralar toparlanma emareleri gösteren hisse MSCI Türkiye Small Cap Endeksi'ne alındı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ekim ayının başında Türk borsa tarihine geçen TAB Gıda'nın halka arzına onay vermişti. Şirket, 18-20 Ekim tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştirdikten sonra 26 Ekim 2023 tarihinde de Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı.

Halka arz fiyatı 130 TL olan TABGD, borsada en yüksek 207,80 TL'yi görmüştü. Daha sonrasında ise hissede satışlar derinleşti ve TABGD payları, zirve seviyesi 207,80 TL fiyattan 98 TL seviyesine kadar yüzde 52'yi aşan bir değer kaybı gördü.

Şu sıralar toparlanma emareleri gösteren hisse MSCI Türkiye Small Cap Endeksi'ne alındı. Bu haber akışı sonrası şirket payları bugün yüzde 5'i aşan (Gün içi gördüğü en yüksek seviye: 151,50 TL) değer artışıyla dikkat çekti. TABGD hissesi haber yayına hazırlandığı sırada yüzde 4 artıda 150,20 liradan alıcı buluyor.

MSCI Small Cap Türkiye endeksi nedir?

MSCI Türkiye Endeksi, global finansal hizmet sağlayıcısı Morgan Stanley Capital International (MSCI) tarafından oluşturulan ve yönetilen, Türkiye'deki önde gelen şirketlerin hisse senetlerini içeren bir borsa endeksidir.

Kaynak link: https://www.superhaber.com/msci-endeksi-nedir-onemi-ne-haber-462803

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar