Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i 285 baz puanın altında

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 284,9 baz puan ile 2 Ocak’tan bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'nin 5 yıllık CDS’si 284,9 baz puan ile 2 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 Nisan’da Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen "Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek" başlıklı etkinlikte Türkiye’nin CDS verileri hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu.

Şimşek, "Uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığımızı düşünüyorum. Bu durum kredi risk primindeki (CDS) önemli düşüşe de yansıyor." ifadelerini kullanmıştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) 3 Mayıs’ta yayımladığı Toplantı Özeti'nde ise, küresel risk iştahındaki zayıflamaya karşın, Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk priminin Mart ayı PPK kararı sonrası benzer gelişmekte olan ülke CDS primlerinden belirgin derecede olumlu ayrışarak 24 Nisan 2024 itibarıyla 310 baz puan seviyesine gerilediğini kaydetmişti.

Analistler, Türkiye'nin CDS'inde devam eden gerilemeyle uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye'nin kredi notunda artış ve kredi notu görünümünde de olumlu değişiklikler yaptığını vurgulayarak, bunun da yatırımcıların Türkiye ekonomisine artan güveni ortaya koyduğunu söylemişti.

Kaynak: Bloomberght

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar