Hedef fiyatını belirledi, 'AL' tavsiyesi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Ford Otosan için 374,40 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Haziran2022’debinek ve hafif ticari oto satışları yıllık bazda yaklaşık %1artarak 80,7bin adet olarak gerçekleşti. Binek oto hacimleri %3’lik bir yükseliş sergilerken hafif ticari araç hacimleri ise %5 küçüldü. Haziran ayındaki toplam hacimler son 10 yıllık ortalamanın ise yaklaşık %13 altında kaldı.

6A22 döneminde ise toplam hacimler 315 bin adet olurken yıllık %9 düşüş sergiledi (binek: -%10, hafif ticari: -%6). Verileri piyasadan daha iyi performans sergilemelerinden ötürü TOASO ve FROTO için olumlu olarak değerlendiriyoruz.

Ancak özellikle DOAS açısından piyasanın belirgin şekilde gerisinde kaldığı için olumsuz olarak yorumluyoruz.

TOASO’nun binek araç hacmi Haziran ayında 13,9 bin adet oldu. Bu yıllık bazda %48’lik güçlü bir artışa denk geliyor. Bu artışta Egea’nın kuvvetli performansı etkili oldu. Haziran ayında binek araçta şirketin pazar payı yıllık bazda 6,6 puan yükselişle %21,6 oldu. 6A22 döneminde ise binek araçta pazar payı %15,3 olurken bir önceki yıla göre 1,4 puan arttı. Hafif ticari araç segmentinde ise satış adedi Haziran ayında yıllık bazda %20 daralarak segmentin %5’lıik küçülmesine göre daha kötü gerçekleşti.

Böylece hafif ticaride şirketin toplam pazar payı yıllık bazda 4,9 puan düşerek %25,9 oldu. 6A22 döneminde ise %26,4 payla yıllık bazda 2,5 puan gelişim kaydetti. Toplamda yıllık bazda perakende hacimler Haziran ayında %23 yükseldi ve pazar payı 4,0 puan artarak %22,5 oldu. 6A22’de toplam pazar payı ise %17,8 olurken yıllık bazda 1,7 puan yükseldi. TOASO için 12 aylık 112,4 TL hedef fiyatla AL önerimizi koruyoruz.

FROTO’nun toplam yurt içi satışları Haziran ayında 6,6 bin adet olurken yıllık bazda %14 arttı. Bu artış toplam piyasa performansına göre daha iyi gerçekleşti. Hafif ticari araç satışlarında %30’luk bir hacim büyümesi yaşayan şirketin pazar payı Haziran ayında yıllık bazda 9,6 puan artarak %35,3 oldu. 6A22’de ise pay %33,6 olurken bir önceki yıla göre 1,8 puan arttı.

Bu artışla birlikte şirket segmentteki açık ara lider pozisyonunu korudu. Binek araçta ise şirketin yıllık bazda Haziran ayında satış adedi geçen yıla göre %39 artarak 0,8 bin oldu. Böylece şirketin toplam pazar payı Haziran ayında yıllık bazda 0,9 puan artarak %8,2 oldu. 6A22 döneminde ise pazar payı yatay kalarak %9,0 olarak gerçekleşti.

FROTO için 12 aylık 374,4 hedef fiyatla AL önerimizi koruyoruz. Hisse aynı zamanda model portföyümüzde yer almaya devam ediyor.

DOAS ise Haziran ayında binek araç ve hafif ticari segmentlerinde piyasanın çok gerisinde kaldı. Toplam perakende hacim yıllık bazda %34 düşerken şirketin pazar payı da yaklaşık 6,7 puan gerilemeyle %12,4 oldu. 6A22 döneminde ise pazar payı %13,9 olurken önceki yılda %19,2 düzeyindeydi.

Yılın başından beri yaşanan bu zayıflık özellikle iç piyasadayaşanan arz sıkıntısından kaynaklandı. Haziran ayında binek araç segmentinde %28’lik daralma yaşanırken hafif ticari segmentinde ise yıllık bazda %75 küçülme gerçekleşti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar