Hedef fiyatını yükseltti: Endeksin üzerinde getiri

Oyak Yatırım, Doğuş Otomotiv için hedef fiyatını 58,00 TL'den 65,00 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeksin üzerinde getiri" olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım, Doğuş Otomotiv için hedef fiyatını 58,00 TL'den 65,00 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeksin üzerinde getiri" olarak korudu.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

DOAS, 4Ç21'de yıllık %263 artışla 1,076mn TL net kar açıkladı (ç/ç: +%191). Net kâr beklentilerin %117 üzerine çıkmış oldu.

Operasyonel figürlerin beklentilerin oldukça altında kalmasına rağmen, kur farkı gelirleri net kârı beklentilerin üzerine taşıdı. Fiyatlandırma kabiliyeti, düşük maliyetli stoklar, ve ürün miksi brüt kârlılığı olumlu etkilese de, operasyonel giderlerdeki önemli düzeydeki artışın FAVÖK’ü baskıladığını görüyoruz.

Şirket, Ara21 itibarıyla 381mn TL net nakit pozisyonuna ve 0.2x seviyesinde Net Nakit/FAVÖK rasyosuna ulaştı (Ara29: 1.1x Net Borç/FAVÖK). Şirket'in pazar payı korumak yerine kârlılık odaklı iş yapısı ve geçmişe kıyasla daha düşük seviyede stok tutma stratejisi sayesinde son beş yılda piyasadaki dalgalanmalara rağmen finansal borçluluğunu önemli ölçüde azalttığını hatırlatmak isteriz. Bu görünümün sürmesini bekliyoruz.

Doğuş Otomotiv, Skoda hariç ~97bin adet satış hacmi hedefiyle (2021: ~100bin adet) 2021T yerli araç pazarının (Binek + Ticari) (2021: 766bin adet) ise 830bin adet olmasını bekliyor. Yatırım Harcaması hedefi ise 399mn TL seviyesindedir. (2021: ~404mn TL).

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar