Hisse değerlendirmesi: Kısa vadede endekse paralel uzun vadede 'Sat'

Vakıf Yatırım, Borsa İstanbul'da işlem gören İş GYO hissesi için hedef fiyatını 4,74 TL'den 5,30 TL'ye yükseltti, "endekse paralel getiri" tavsiyesini korudu. Raporda, ayrıca 'Ancak son zamanlardaki yaşanan hızlı yükselişi dikkate alarak hisse için uzun vadeli önerimizi “SAT”, kısa vadeli önerimizi ise ”Endekse paralel getiri” olarak koruyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

2022 yılının ikinci çeyreğinde Şirket’in net karı bizim (61 mn TL) ve piyasa beklentilerinin
(63 mn TL) hafif üzerinde 67,1 mn TL düzeyinde gerçekleşti. İş GYO 2Ç21 döneminde 8,2 mn TL net zarar açıklamıştı.

Şirketin 2022 Ocak-Haziran döneminde ise net karı 133,2 mn TL’ye ulaşmış oldu (6A22:-4,6 mn TL). Diğer yandan, 2Ç22’de Şirket’in net gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %83,0 büyüme göstererek 172 mn TL’ye çıktı. Bu dönemde şirketin üst hakkı gelirleri dahil kira gelirleri yıllık %54,8 artarken, konut satış gelirleri ise %129,6 yükselerek 78,7 mn TL’ye çıktı.

Şirket’in 2022 2Ç’de FAVÖK’ü yıllık %153 artışla 108 mn TL ile tahminlerimize yakın gerçekleşti. Bu dönemde FAVÖK marjı ise yıllık 17,4 puan artarak %63,0 düzeyine çıkarken, özellikle konut satışlarından elde edilen brüt kar marjının %22’den %72’ye çıkması operasyonel karlılığa önemli ölçüde katkısı oldu.

Öte yandan, İş GYO’nun 2Ç sonunda net borcu bir önceki çeyreğe göre %8,2 artarak 1,19 mlr TL oldu. Yorum: Açıklanan finansal sonuçlarına hisse performansına etkisinin nötr olacağını
düşünüyoruz. Net aktif değerine göre %204 primli işlem gören şirket hisseleri son bir ayda endekse göre %41,8 pozitif ayrıştı.

Modelimizdeki revizyon ile birlikte İş GYO için hedef fiyatımızı 4,74 TL’den 5,30 TL’ye yükseltiyoruz, ancak son zamanlardaki yaşanan hızlı yükselişi dikkate alarak hisse için uzun vadeli önerimizi “SAT”, kısa vadeli önerimizi ise ”Endekse paralel getiri” olarak koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar