Hissede 'AL' tavsiyesi verdi

Deniz Yatırım, Şok Marketler için tavsiyesini 17.92 TL hedef fiyat ile 'al' olarak belirledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım, Şok Marketler için tavsiyesini 17.92 TL hedef fiyat ile 'al' olarak başlattı.

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Hızlı büyüme, artan karlılık ve cazip hisse fiyatı

AL – Hedef Fiyat: 17.92 TL

SOKM önerimizi 17.92 TL hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile başlatıyoruz.

Şok Marketler, 2020 yılında diğer perakende sektörü şirketleri gibi  hem satış gelirleri büyümesi hem de operasyonel verimlilik açısından  başarılı bir sene geçirdi.

2021 yılının ilk çeyreğinde açıklanan net kar rakamının diğer  çeyreklerde de sürdürülebilir olduğu düşüncesindeyiz. Şirket’in 2020  yılından itibaren net kar ve net kar marjındaki olumlu görünüm dikkat  çekiyor. Hızla artan mağaza sayısı, nakit yaratma kapasitesi ve “Cepte
Şok” özgün adrese teslimat iş modelinin her geçen gün finansallara  sağladığı pozitif katkıdan dolayı hisseyi temel olarak beğeniyoruz.

Son 1 yılda endeksin %27 altında getiri sağlayan hisse, 2021  tahminlerimize göre 17,4x F/K ve 2,3x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem  görmektedir.

¦ Yeni mağaza açılışları tüm hızıyla devam ediyor. Yılın ilk  çeyreğinde pandemi kaynaklı görülen benzer mağaza satışlarındaki güçlü  artışın ve gıda enflasyonundaki yükselişin satış gelirleri büyümesi  üzerinde olumlu bir etki yaratacağını düşünüyoruz. Şirket’in 2021  yılında yeni mağaza açılışı için net bir tahmin vermemesine karşın
2020 yılında açılan yeni mağaza sayısından düşük olmayacağını  düşünüyoruz. Ayrıca, Şok Market mağazalarının yaklaşık %30’unun 2  yıldan genç mağazalar olduğunu ve yakın zamanda büyümeye katkısının  artacağını belirtmek gerekiyor.

¦ 2Y21 döneminde yıllık yüksek baz etkisine maruz kalınacağı için  büyümelerde normalleşme öngörüyoruz. 2Y20 döneminde, pandemi etkisine  bağlı olarak talebin oldukça yüksek seyretmesi ile güçlü ciro büyümesi  görülmüştü. 2Y21’de büyüme rakamlarında normalleşme olacağı  beklentisindeyiz.

¦ 2021 yılında FAVÖK marjında geçen seneye kıyasla hafif daralma  olacağını tahmin ediyoruz. 2020 yılında tarihi zirvelere yükselen FAVÖK marjının 2021 yılında yaklaşık 40 baz puan daralarak %9,4  seviyesine gerileyeceğini düşünüyoruz.

¦ 1Ç21 sonuçlarının ardından Net borç/FAVÖK rakamı 0.6x gibi oldukça  düşük bir seviyede. Şirket’in, 2020 yılsonu 1.288 milyon TL olan net  borç pozisyonu 1Ç21 sonunda 1.269 milyon TL’ye gerilemiştir. Şirket  kasasında 1Ç21 itibari ile 1.310 milyon TL nakit bulundururken, borç  rakamının tamamının TFRS16 kapsamındaki kiralama işlemlerinden  kaynaklandığını belirtmek gerekiyor.

¦ 2020 karından temettü dağıtım kararı alındı. Yönetim, pay başına  brüt 0,1300244 TL – net 0,1105207 TL- olmak üzere temettü dağıtmaya  karar verdi. Şirket, 2021 yılında elde edilecek karın bir kısmını 2020  yılında da olduğu gibi temettü olarak dağıtmayı planlıyor. Şirket’in  aldığı temettü kararına bağlı olarak yatırımcıların hisseye olan  ilgilerinin artacağını tahmin ediyoruz.

¦ Potansiyel Riskler: Satış büyümesinin beklentimizin altında  gerçekleşmesi ve perakende sektöründe faaliyet gösteren küçük esnafı  koruma amaçlı çıkarılması planlanan taslak kanunun yasalaşmasını hisse  performansı üzerinde olumsuz etkiye sebep olacak riskler olarak  düşünüyoruz."

Değerleme Yöntemi

¦ Değerlememizde  (i) risksiz getiri oranını %15,0 (ii) piyasa risk  primini %5,5 (ii) şirket betasını 0,70, sektörün büyüme dinamiklerini,  enflasyon beklentisini de dikkate alarak devam eden büyüme oranını
%5,0 kullandık. Buna bağlı, indirgeme faktörü olarak kullanılan  ağırlıklı ortalama sermaye maliyetini %18,8 olarak değerlendirdik ve  hisse için %55,4 oranında yükseliş potansiyeli olan 17.92 TL hedef  fiyat hesapladık. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar