Hissede “Endeks Üzerinde Getiri” tavsiyesi

Oyak Yatırım, Yapı Kredi hedef fiyatını 6,64 TL'den 7,84 TL'ye yükseltti, “Endeks Üzerinde Getiri” tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar:

YÜKSELEN ÇEKİRDEK GELİRLER DESTEKLEDİ

Yapı Kredi, 2Ç22 için piyasa beklentisinin üzerinde 11.922 milyon TL net kar açıkladı. Piyasa 10.657mTL, OYAK 11.262mTL. Net karda çeyreksel %64, yıldan yıla ise %434 artış gözlemliyoruz. Yüksek iştirak ve kredi tahsilat gelirleri tahminlerimizden sapmayı açıklamaktadır.

Net faiz ve komisyon gelirleri toplamında geçen çeyreğe göre yüzde 47 artış yaşanmış. Özellikle TÜFE’ye endeksli menkul kıymet getirilerindeki artış hem marjı hem de karlılığı desteklemiştir. Kredi/mevduat makası geçen çeyreğin aksine yüksek seyreden kredi getirilerinin etkisiyle genişlemiştir. Geçen çeyreğe göre TL kredi mevduat makası 2,7 puan genişlerken net faiz marjı 3 puan yükselmiştir.

Sonuçları Yapı Kredi için olumlu olarak değerlendiriyoruz. Sermaye getirisi, 1Ç'deki %41’den 2Ç22'de %55’e yükselmiştir. 2Ç22 sonuçları ışığında 2022 yılı beklentilerimize baktığımızda net faiz marjı, kredi büyümesi, komisyon büyümesi gibi kalemlerde yukarı yönlü riskler olduğunu görmekteyiz.

ÖNERİMİZİ “ENDEKS ÜZERİNDE GETİRİ” OLARAK KORUYORUZ

Yapı Kredi için 2022 yılında %265 kar artışı beklerken 2023 yılında enflasyondaki geri çekilmeye bağlı menkul getirilerindeki düşüşle %26 daralma öngörmekteyiz. Yapı Kredi, 2022 tahmini 1,05 F/K ve 0,35 fiyat/DD çarpanlarıyla işlem görmektedir. 2022 için özkaynak karlılığını %43,3 olarak beklerken değerlemesinin cazip olduğunu düşünmekteyiz.

2022 yılı kar tahminimizi özellikle net faiz gelirlerinde TÜFE’ye endeksli menkul kıymet (TÜFEKS) getirilerindeki olası artışa bağlı olarak %80 yükseltiyoruz. Yapı Kredi TÜFEKS için %50 Ekim enflasyonu kullanmaktadır. Ancak, Ekim enflasyonunun bunun daha üzerinde gerçekleşme olasılığı vardır. Hedef fiyatımızı net kar tahminimizde yaptığımız değişiklik sonrası 7,84TL (Önceki: 6,64TL) olarak yukarı revize ediyoruz. Hisse için tavsiyemizi “Endeks Üzerinde Getiri” olarak koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar