Hissede hareket yaratacak şirket haberleri: ALKIM, TMSN, VAKBN, ANELE, BERA

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Alkim Alkali Kimya (ALKIM, Sınırlı Pozitif): 25.08.2020 tarihli Kap açıklamasında Şirket, Afyon Dazkırı tesislerimizde inşaatı süren yıllık 50.000 Ton kapasiteli Potasyum Sülfat Ünitesi yatırımız ile ilgili son durum paylaşmış idi.  Bu yatırımdan bağımsız olarak ayrıca Acıgöl'de doğrudan gölsuyundan doğal yöntemler ile Potasyum Türevlerinin de elde edilebilmesinin mümkün gözüktüğü belirtilmiştir. Bilindiği üzere Acıgöl'de halihazırda ham Sodyum Sülfat ve Ham Tuz elde edilmektedir. Göl suyunda ayrıca düşük yoğunlukta bulunan Potasyum ve Magnezyum bileşiklerinin de efektif şekilde değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması gayesi ile ARGE çalışmalarına başlanmıştır.

Tümosan Motor ve Traktör (TMSN, Nötr): Şirket bağlı ortaklığı Tümosan Savunma San. A.Ş.  Teknoloji Mühendisliği konularında ARGE faaliyetlerinde bulunmak üzere faaliyet konusunu ve TTM Tümosan Teknoloji Mühendislik San. Ve Tic.  A.Ş. olarak Unvanını değiştirmiştir. Ayrıca şirket sermayesi 10mn TL'sına çıkarılmıştır.

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): GMTN (Global Medium Term Notes) programı çerçevesinde hazırlanan 25mn GBP tutarındaki borçlanma aracı ihraç belgesi SPK tarafından onaylanmıştır.

Anel Elektrik (ANELE): Şirket 110mn TL'lık çıkarılmış sermayesinin %81,818 oranında 90mn TL artırılarak (bedelsiz olarak) 200mn TL'ye çıkartılmasına karar verildiğini duyurmuştur.

Bera Holding (BERA): Şirketin grup şirketlerinden Golda Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri Hayvancılık Amb.Pet.Nak.İth.İhr. San. ve Tic. A.Ş. arasında 31/05/2021 tarihine kadar teslim edilmek üzere tutarı 80mn TL olan fason üretim anlaşması imzalanmıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar