Hissede hedef fiyatını belirledi

ICBC Yatırım, piyasa beklentisinin üzerinde net kar açıklayan Bizim Toptan için 16,50 TL hedef fiyat ile "al" tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ICBC Yatırım, Bizim Toptan için 16,50 TL hedef fiyat ile "al"  tavsiyesini korudu.

Detaylar şu şekilde:

"Net kar tahminlere paralel - Bizim Toptan 2021'in ikinci çeyreğinde 6  milyon TL net kar açıkladı. Konsensüs beklentisi 5 milyon TL iken,  şirket geçen yılın aynı döneminde 7 milyon TL kar elde etmişti.

Satışlardaki yükseliş ve FAVÖK marjındaki iyileşme beklentilere  paralel gerçekleşti. Buna rağmen faaliyet dışı giderlerdeki artış net  karın düşmesine sebep oldu.

Satışlar büyüdü - Bizim Toptan yılın ikinci çeyreğinde iki mağaza  kapadı ancak satış alanı geçen yılın aynı dönemine göre %2 büyüyerek 178 bin metrekareye ulaştı. Franchise iş ortaklığı Seç Marketler 152  yeni mağaza ile 1.561 mağazaya ulaşırken ciro katkısı %21 seviyesine  yükseldi (geçen sene: %15). Tütün ve şeker hariç ana kategori  satışları bir önceki yıla göre %32 yükseldi. Metrekare başına toplam  ciro geçen yıla göre %21 ve geçen çeyreğe göre %13 büyüdü. Şirket  yılın ilk 6 ayında %23 büyüme gerçekleştirdi.

Karlılık iyileşti - Şirketin brüt kar marjı %11,2'ye ulaşırken geçen  yıla göre 100 baz puan iyileşti. Ana kategori brüt kar marjı 20 baz  puan yükselerek %13,7'ye ulaştı. Tütün satışlarının toplam içindeki  payı geçen seneki seviyesine göre oldukça azaldı (%28,3'ten %20,5'e)  ve karlılık üzerinde olumlu etkide bulundu. Tütün satışlarının brüt  kar marjı %1,8 seviyesinde gerçekleşti (geçen sene %2,2). Faaliyet  giderleri özellikle kişi başına düşen personel giderlerindeki %17  artıştan ve mağaza başına ortalama personel sayısındaki %9 artıştan  olumsuz etkilendi. Buna rağmen FAVÖK marjı 40 baz puan yükselerek %4,6  seviyesine ulaştı. Yönetim 2021 yılında %4,8 FAVÖK marjı öngörüyor. Şirket yılın ilk yarısında %4,8 FAVÖK marjı elde etti (geçen sene
%4,3).

Faaliyet dışı giderler yükseldi - Şirket geçen yılın ikinci çeyreğinde 29 milyon TL faaliyet dışı gider elde etmişti. Bu rakam 2021'in aynı  döneminde 47 milyon TL'ye yükseldi ve net kara olumsuz yansıdı.

Değerleme - Hisse son bir yılda %13 düştü ve BIST-100 endeksine görece %37 daha zayıf bir performans gösterdi. 2021 tahminlerimize göre 1,3 FD/FAVÖK (benzer şirketler: 5,0) ve 0,06 FD/Satışlar (benzer  şirketler: 0,42) çarpanlarından işlem gören Bizim Toptan için 16,50 TL  hedef değeri ile AL önerimizi koruyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar