Hissede hedef fiyatını belirledi

Yapı Kredi Yatırım, Anadolu Grubu Holding için hedef fiyatını 64,30 TL olarak belirlerken, hisseyi "al" tavsiyesi le araştırma kapsamına aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, Anadolu Grubu Holding için hedef fiyatını 64,30 TL olarak belirlerken, hisseyi "al" tavsiyesi le araştırma kapsamına aldı

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Anadolu Grubu Holding

Tüketim sektörüne indirimli yatırım fırsatı Anadolu Grubu Holding’i (AGHOL) 12 aylık 64,3 TL hedef fiyatla ve “AL” önerisiyle araştırma kapsamımıza alıyoruz.

Hedef fiyatımız %79 getiri potansiyeline işaret ediyor. Hisse özellikle Türkiye’deki ve hızlı büyüyen çevre ülkelerdeki tüketim sektörlerine iyi bir yatırım fırsatı sunuyor.

Şirketin halka açık ana iştirakleri olan inceleme kapsamımızdaki CCOLA, AEFES ve MGROS için de olumlu görüşe sahibiz.

Bunun yanı sıra AGHOL’ün Net Borç/VAFÖK oranında 1Ç18’deki 3,4x seviyesinden 1Ç22’deki 1,7x seviyesine kaydettiği gelişimi takdirle karşılıyoruz. Bu gelişimi sağlayan unsurlar güçlü
nakit yaratımı, varlık satışları ve etkinbilanço yönetimi oldu. Mevcut net aktif değerinin (NAD) %90’dan fazlasının halka açık varlıklardan oluşmasından ötürü cari %40 NAD iskontosunu da yüksek olarak değerlendiriyoruz.

Bu iskonto son 1 yıl ortalaması olan %25’e göre de 2 standard sapmaya yakın seviyede seyrediyor. Ayrıca 3,4x düzeyindeki 22T FD/VAFÖK çarpanını cazip buluyoruz.

Ana iştirakler için olumlu görüşe sahibiz. Şirketin halka açık ana varlıkları olan ve aynı zamanda inceleme kapsamımızdaki AEFES, CCOLA ve MGROS için AL önerimiz bulunuyor. İçecek operasyonları için kuvvetli nakit akışını ve yurt dışındaki güçlü büyüme görünümünü
beğeniyoruz.

MGROS açısından ise özellikle sektördeki kuvvetli konumu, bilançosunda sağladığı gelişim ve hızlanan satış büyümesine olumlu yaklaşıyoruz.

Borçlulukta göz alıcı bir düşüş. Son yıllarda artan karlılık, güçlü nakit kışı, varlık satışları ve başarılı bilanço yönetimi sayesinde konsolide Net Borç/VAFÖK oranı 1Ç18’de 3,4x iken 1Ç22 itibariyle 1,7x’ye geriledi.

Bunun yanı sıra özellikle döviz açık pozisyonu da bu süre içerisinde 0,9 milyar dolardan 0,3 milyar dolara geriledi. Son dönemde McDonald’s Türkiye operasyonlarının yaklaşık 48 milyon
dolara satışı için imzalanan bağlayıcı sözleşmenin tamamlanması durumunda borçluluk daha da aşağı gelecektir.

Yüksek NAD iskontosu fırsat sunuyor. Şirketin güçlenen temel göstergeleri ve azalan borçluluğu sayesinde NAD iskontosu son yıllarda önemli düşüş kaydetti (3 yıllık ortalama %35 iken son 1 yıllık ortalama %25). Mevcutta %40 düzeyinde olan iskontonun ise haksız şekilde yüksek olduğu ve orta vadeli pozisyonlanma için fırsat yarattığı görüşündeyiz.

Riskler -- i) Makroekonomik ve jeopolitik riskler, ii) Yasal düzenleme riskleri, iii) Rekabete bağlı riskler, iv) Hammadde fiyatları.

AGHOL AG ANADOLU GRUBU HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 343.5
Satış 343.75
Değişim 1.75%
Son Değer 343.75
En yüksek 345.75
En düşük 338.5
Haftalık Değişim 3.6171%
Aylık Değişim 5.8506%
Yıllık Değişim 71.105%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar