​İhalenin kazananı belli oldu

Milas-Bodrum Havalimanı ihalesini TAV kazandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Milas-Bodrum Havalimanı ihalesini 717 milyon Euro'luk teklifle TAV kazandı. İhaleye teklif veren şirketlerden Astaldi SPA -Romairport-Göçay İnşaat OGG ve YDA İnşaat açık artırma sırasında çekildiklerini açıkladı.   Açık artırmanın 105'inci turunda Fraport-IC İçtaş da geri çekildi.  Milas Bodrum havalimanı iç ve dış hat terminallerinin 2035 yılı sonuna kadar işletme hakkı için yapılan ihaleye dört yatırımcı teklif vermişti. 



TAV’dan KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi: “Şirketimiz, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milas-Bodrum Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP/Genel HavacılıkTerminali ile İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin İşletme Haklarının kiralanmak suretiyle işletilme hakkı verilmesine ilişkin ihaleyi en iyi teklifi vermek suretiyle kazanmıştır. İhale şartnamesi uyarınca kazanan taraf olarak şirketimiz, Dış Hatlar Terminali için işletme hakkını, 22 Ekim 2015 tarihinden itibaren 31 Aralık 2035 yılına kadar (yaklaşık 20 yıl 2 ay), iç hatlar için ise DHMI tarafından oluşturulan Devir-Teslim komisyonu marifetiyle şirkete işletilmek üzere teslim edildiği tarihten itibaren devralmak suretiyle yine 31 Aralık 2035 tarihine kadar işletmesini üstlenecektir.



İşletim süresi boyunca yolcu başına hizmet bedeli giden dış hat yolcular için 15 Avro, iç hat giden yolcuları için ise 3 Avro olarak belirlenmiştir. 2035 yılı sonuna kadar sürecek olan havalimanı işletim hakkı için, DHMİ'ye toplam KDV hariç 717 milyon Avro imtiyaz bedeli olarak ödenecektir.”

Kategoriler Gündem
Yorumlar