İki hisseyi model portföyüne ekledi

ICBC Yatırım, Anadolu Efes'i 32,00 TL, Türk Telekom'u 11,00 TL hedef fiyat ile model portföyüne ekledi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ICBC Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Anadolu Efes ve Türk Telekom Hisselerini Model Portföyümüze Ekliyoruz

Model Portföyümüz Ocak 2019'dan bu yana %80 (BIST30: %33  BIST100: %67), Nisan 2021'deki revizyon sonrası %6,0 (BIST30: %4,0  BIST100: %1,9) getiri sağladı.
 
Bu rapor ile son revizyondan bu yana %36 yükselen MAVI ve %15 yükselen TCELL hisselerinin yerine AEFES ve TTKOM hisselerini Model Portföye  ekliyoruz.

Bununla birlikte bankaların ağırlığını, BIST100'e paralel bir şekilde %10'dan %15'e yükseltiyoruz.

AEFES: Normalizasyon ve artan turizm aktivitesi ve ÖTV'nin sabit  kalması içecek satışlarına olumlu yansıyacaktır. Şirket yabancı para  cinsi borcunu oldukça düşük bir orandan yeniledi. Hisse 2021T 9,2 F/K  oranı ile cazip gözüküyor.

ARCLK: Normalleşme ve iyileşen yurt dışı pazarlar bilançoya olumlu  etki yapacaktır. Hitachi ve Whirpool satın alımlarının yakın gelecekte  tamamlanması bekleniyor. Son 2 ayda %16 düşen hisse, 2021T 8,3 F/K ile  tarihi ortalamasına ve benzer grup çarpanlarına göre iskontolu.

GARAN: Güçlü sermaye yeterliliği, düşük kaldıraç oranı, ihtiyatlı  karşılık politikası ve sektör ortalamasının üzerindeki net faiz marjı Garanti Bankası'nı ön plana çıkarıyor. Hissede yabancı payı Mart'ta  yüzde 62'den yüzde 42'ye gerilemesinin ardından tekrar yüzde 54'e  yükseldi.

MGROS: Yabancı para cinsi borcun sıfırlanması ile yakın gelecekte ciddi kar artışı bekliyoruz. Hisse 2021T 13,5 F/K ve 3,2 FD/FAVÖK ile  gıda perakendesi için oldukça cazip çarpanlarda işlem görüyor.

SOKM: Hızlı mağaza açılışları ve gelişen eski mağazalar operasyonel  karlılığa olumlu yansıyacaktır. Finansal borcun bitmesi ile güçlü kar  artışı ve düzenli kar payı dağıtımı bekliyoruz. Hissenin 2021T 3,2 FD/FAVÖK ile oldukça cazip olduğunu düşünüyoruz. 

TOASO: Son dönemde iyileşen ihracat rakamları, hisseye bakışımızı  güçlendiriyor. Doblo için yapılacak yeni bir anlaşma şirket için  olumlu olacaktır. 2021T 6,1 F/K ve 5,0 FD/FAVÖK ile hisse FROTO'ya  göre %50 iskontolu işlem görüyor.

TTKOM: Şirket hisseleri yılbaşından bu yana BIST100 ve TCELL'den daha  zayıf performans gösterdi. Net borç/FAVÖK oranı iyileşirken, proaktif  risk yönetimi ile bilançonun kur duyarlılığı neredeyse sıfırlandı. Türk Telekom'un fiber altyapısı, penetrasyonu düşük sabit genişbant  pazarında rekabet avantajı sağlıyor.

YKBNK: Bankanın kredi ve mevduatta küçük montanlı işlemlere  yoğunlaşması karlılığa destek oluyor. Benzerleri arasında toplam  karşılık oranı ve genel olarak iyi yönetilen varlık kalitesi kârlılığı  desteklemektedir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar