Inveo, yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvurdu

2021 yılı Nisan ayından bu yana hisseleri Borsa İstanbul, Yıldız Pazar'da INVEO koduyla işlem gören Inveo Yatırım Holding, yeni yatırım  bankası için BDDK'ya başvurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye piyasalarındaki 30 yıllık köklü ve güçlü geçmişinin devamı  olarak yeni nesil yatırım holdingine dönüşen Inveo Yatırım Holding ve Türkiye'nin en büyük aracı kurumlarından olan iştiraki Gedik Yatırım,  kuruluş hazırlıklarını yürüttükleri yeni yatırım bankasının resmi  başvuru sürecini tamamladı.

Planlamalara göre  yatırım bankasının  sermayesinin %74.99'luk kısmı Inveo Yatırım Holding A.Ş.'ye, %25'lik  kısmı ise Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye ait olacak.

Geri kalan  hisseler ise grup şirketlerinden Inveo Portföy Yönetimi A.Ş., Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç ve CEO'su Onur Topaç  arasında paylaşılacak. Demet Özdemir ve Bora Oruç kurulacak yeni  yatırım bankasının danışma kurulunda yer alacak. Yatırım bankasına,  görev aldığı dönemlerde inovatif bakış açısıyla bankacılık sektöründe  birçok yapısal dönüşümü başlatmış, yatırım bankacılığı alanında yeni  trendlere yön vermiş ve ödüllü finansal teknoloji projeleri ile  yatırım bankacılığına yeni bir soluk kazandırmış Dr. Önder Halisdemir  liderlik edecek. 

Inveo Yatırım Holding ve Gedik Yatırım'ın birlikte kurdukları yatırım  bankasıyla hedefleri  gelişmekte olan sermaye piyasalarına katkıda  bulunmak ve ülkemizin sürdürülebilir büyüme ve kalkınma öncelikleri  doğrultusunda, yatırım, üretim, dijital dönüşüm ve istihdamın  artırılması yönünde kritik yatırımlarda, en yeni finansal piyasa  araçlar kullanılarak şirketlerin alternatif finansman kaynaklarına  erişim sağlayabilmek olarak açıklandı.

Kuruluş aşamasında olan Inveo Yatırım Bankası'nın faaliyet alanları   yatırım bankacılığı, kurumsal finansman, yatırım danışmanlığı, dış  ticaret, hazine ve türev ürünleri olarak belirlendi. Bankanın, ileri  teknolojik Ar-Ge projelerinin finansmanı, imalat sanayinin dijital  dönüşümü, eğitim ve sağlık yatırımları, yenilenebilir enerji ve kaynak  verimliliği projeleri, şehircilik, kentsel dönüşüm ve altyapı  projeleri, turizm yatırımları gibi sektörlerde yenilikçi dönüşümü  başlatacak projelerde, reel sektörün kısa/ uzun vadeli fonlara  kavuşması açısından kritik rol üstlenmesi planlanıyor.

INVEO yeni nesil bir yatırım bankası olacak

Kurulacak banka, yeni nesil bir yatırım bankası olacak. Banka global  finansal teknoloji (fintech) trendlerin uygulayıcısı olacak. Blockchain, yapay zekâ ve veri bilimi analitiğinin kullanımıyla özgün  bir iş modeliyle hareket edecek olan banka girişim ekosistemi ile  yakın çalışma içerisinde iş birlikleri geliştirerek, bir finansal  teknoloji şirketi dinamizmiyle ülkemizdeki finansal derinliğe yaratıcı  katkı sunacak. Bankanın yenilikçi ürün ve hizmet çeşitliliği yanı sıra  yurt dışı fonlama alanlarında da yeni kaynaklar ve avantajlar sunması  öngörülüyor.

Yatırım bankası kuruluş çalışmaları hakkında Inveo Yatırım Holding  adına açıklama yapan Gedik Yatırım'ın CEO'su Onur Topaç: "Sermaye  piyasalarındaki 30 yıllık deneyimimizi bir üst seviyeye çıkartmak ve  ülkemizin ihtiyaç duyduğu yatırımların finansmanına katkı sağlamak  için bir yatırım bankası kurmak istediğimizi açıklamış ve bunun için  bir danışma kurulu oluşturmuştuk. Bu yolculukta geldiğimiz kritik bir  aşama olarak BDDK banka kuruluş başvuru sürecimizi tamamlamış  durumdayız.

Yıllardır ülkemizdeki güvenli yatırım ortamı ve  yatırımcılarımızın bizlere duyduğu güven ile güçlendirdiğimiz  sermayemizi, sermaye ve para piyasalarındaki işleyişe olan  hakimiyetimizi kurulacak olan bankaya aktaracağız. Uluslararası  piyasalardaki tecrübelerimizi ve yabancı yatırımcılarla kuvvetli  ilişkilerimizi yine ülkemizin ve şirketlerimizin sürdürülebilir  büyümesi ve kalkınması yönünde kullanmak üzere kullanacağız. Banka  kuruluşu konusunda motivasyonumuz oldukça yüksek ve büyük heyecan  duyuyoruz. Globalde yükselen finansal trendler ve finans dünyasında  ileri teknolojik imkanların kullanımının yoğunlaştığı bir dönemde,  yeni nesil yatırım bankamızın sektördeki konumlanmasında finansal  teknolojiler ana rehberimiz olacak. Finansal hizmetlere nitelikli  değer sağlamak, ülkemizdeki güçlü bankacılık sistemi ve geleneksel  yatırım bankacılığı iş modellerini bir üst seviyeye taşımak vizyonuyla  çıktığımız bu yolda, sektöre öncülük etmek ana hedefimiz olacak.

Geçtiğimiz aylarda açıkladığımız vizyonumuz doğrultusunda, kuruluş  aşamasında olan yatırım bankamıza, ülkemizde yatırım bankası ve  finansal teknoloji şirketleri denilince akla gelen ilk isim olan Dr. Önder Halisdemir liderlik edecek. Danışma Kurulumuzun destekleri ile  birlikte Önder Halisdemir, bankamızın konumunu netleştirmek ve iş  planlarını oluşturmak üzere ekibiyle yoğun çalışmalarına başladı. Önümüzdeki süreçte yürütülen faaliyetler ve planlamalar ile ilgili  detayları duyurmaya devam edeceğiz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar