İş Bankası Genel Müdürü Aran'dan TCMB analizi

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Merkez Bankası'nın orta ve uzun vadedeki gelişmelere paralel faiz indirimlerine başlayabileceği tahmininde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Enflasyon düştükçe faiz, beklentilere uygun indirilebilir" şeklinde konuştu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda Antalya’da gerçekleştirdiği 13. Uluslararası Resort Turizm Kongresi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aran, Merkez Bankası’nın enflasyondaki ve ekonomideki gelişmeleri gözleyeceğinin altını çizdi.

Arzu edilen yönde sermaye akımları başladıktan sonra faizin bir süre sabit bırakılacağını ifade eden İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, sonrasında ortam rahatladıkça ve enflasyonda düşüş görüldükçe faizin tekrar beklentilere uygun olarak indirilebileceğini tahmin ettiğini söyledi.

YÜZDE 50-55 BANDINDAKİ FAİZLERİN YETMESİ GEREKİYOR

Önümüzdeki döneme dair faiz beklentilerini de aktaran Aran, aralık ayındaki artıştan sonra faiz artırımına ara verilmesini öngördüğünü söyledi.

Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının ardından mevduatın kompozisyonunda önemli bir değişiklik beklediğini belirterek, “Dolarize olmuştuk ve yabancı para mevduatın payı çok artmıştı. Normalleşen politikada yabancı para mevduattan TL mevduata önemli bir dönüş bekliyoruz” dedi.

Enflasyonun gelişimiyle beraber önümüzdeki 3 ayın enflasyonunda ne öngörülüyorsa tasarruf mevduatına verilecek faizin de oraya çıkmak zorunda olduğunun altını çizen Aran, “Müşteriyi ikna edemediğiniz anda bu sistem çalışmıyor. Bugün gördüğüm gidişatla, Merkez Bankası’nın çizdiği 2024 yılı tahmin eğrisiyle yüzde 50-55 bandındaki faizlerin 90 günlük dönem için yetmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: Ekonomim

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Gündem
Yorumlar