İsrail gece boyunca Gazze’ye saldırdı

Hamas'ın silahlı kanadının İsrail'e karşı dün sabah başlattığı operasyon sonrası İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı, çok sayıda bölge bombalandı. İsrail ordusu, bölgedeki sivillere evlerini terk etme çağrısı yaptı. Yapılan son açıklamalara göre, 350 İsrailli, 313 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hamas'ın askeri kanadı, dün sabah İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' isimli saldırı başlattı ve Gazze'den İsrail'e doğru binlerce roket atıldı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sivillere evlerini terk etme çağrısında bulunarak,  "Hamas'ın saldırıları İsrail ordusunu Gazze'de harekete geçmeye zorluyor. Bu nedenle can güvenliğiniz için derhal yaşadığınız yerleri terk edin" dedi. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 313 kişinin yaşamını yitirdiği, 1788 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail basını, saldırılarda şu ana kadar 350 İsraillinin öldüğünü duyurdu ve yaralı sayısının 1864'e çıktığı belirtildi. The Jerusalem Post gazetesinin haberinde resmi olmayan raporların 750 İsraillinin kayıp olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail'in dünden bu yana sürdürdüğü saldırılara dair, "İsrail'in güneyi ve Gazze Şeridi'nde şu ana kadar 400 Hamas militanı öldürüldü" dedi.

Gazze Şeridi'nde çok sayıda nokta bombaladı
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısında Filistinli gruplara ait askeri bir nokta ile Beyt Hanun beldesi ve Gazze'nin güney ve orta kesiminde evleri ve kamu kurumlarına ait binaları bombaladı.

313 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze Şeridi'nden başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısının ardından Filistin tarafındaki can kayıplarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 313 kişinin yaşamını yitirdiği, 1990 kişinin yaralandığı belirtildi.

İSRAİL BASINI: 350 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısında ölü sayısı 350'ye çıktı.

Yaralananların sayısının ise 19'u kritik, 326'sı ağır olmak üzere 1864 olduğu kaydedildi.

İSRAİL BASININA GÖRE YAKLAŞIK 750 İSRAİLLİ KAYIP

The Jerusalem Post gazetesinin haberinde resmi olmayan raporların 750 İsraillinin kayıp olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekilirken, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberinde ise Askalan'ın güneyindeki Zikim bölgesinde silah sesleri duyulduğu kaydedildi.

İsrail ordu radyosu da Gazze Şeridi'nden Netivot yerleşim birimine doğru bir insansız hava aracının sızdığı yönünde şüphelerin bulunduğunu, bu nedenle bölgede uyarı sirenlerinin çaldığını aktardı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar